h

Week van Ben

26 februari 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Enkele dagen geleden hebben we een nieuwe driehoek opgehangen. De driehoek is een uithangbord aan de gevel van het SP-huis met het nieuwe logo erop. Het ziet er goed uit. Het SP-pand is herkenbaarder geworden, van de zijkant en voorkant, eerder werden al de grote strips vastgezet. Terwijl Frank het bord ophing, kwamen nog leden een pakket kranten halen. Deze week is alles weg! 3000 worden nog verpreidt.

45.000 kranten zijn al weg! Bedankt uitdelers! Ik blijf erbij, de actieve leden zijn ons grootste kapitaal.

Het belastingspreekuur loopt als een tierelier, de een krijgt geld terug, de ander moet betalen, denk ik. Maar het gebeurt zoals het hoort: zorgvuldig.

In Duitsland zijn er mensen, die brengen geld naar Lichtenstein: als je teveel hebt, dan heb je nooit te weinig, denken zij. Een mevrouw die naar het spreekuur kwam, nam 20 loempias mee, als dank voor de hulp. Dat zijn mooie momenten. Wij zeiden nog dat het niet nodig is, maarja, de loempia's zagen erzo lekker uit, we konden niet weigeren. Zoals altijd hebben we de loempias goed verdeeld.

Er zijn nieuwe toiletten in het SP-huis. Ook de voordeur is goed nagekeken. Af en sloot de deur niet goed. Het zou bijna letterlijk een open deur zijn om nu te zeggen dat SP'ers grote zeikerds zijn.

Jan Kusters bracht een nieuwe lichtschakelaar aan, want deze werkt niet goed meer. Je ziet, alles slijt, maar het SP-huis ziet er toch heel goed uit, ondanks de vele werkzaamheden die hier plaatsvinden.

Vorige week heb ik op Duitse zender een prachtige film gezien. Deze heet: SOPHIE SCHOLL, schitterend vertolkt door de actrice Julia Jentsch. Zij wordt in 1943 samen met haar broer gearresteerd door de Gestapo. Worden ervan beschuldigd pamfletten tegen de bezetter verspreid te hebben in een universiteit. Zij zijn lid van de Weise Rose een actiegroep tegen de Nazi-dictatuur. Sophie was een moedige, gewetensvolle en trotse vrouw. De film gaat grotendeels over de verhoren van Sophie, hoe zij zich toch staande houdt onder de verhoren en voortdurend kritiek uit op de nazis.

Zij, haar broer en vriend werden veroordeeld tot de dood door de beruchte rechter Freisler. Daarna werden de drie onthoofd. De film maakte veel indruk.

De toespraak van Jan Marijnissen afgelopen zaterdag is me goed bevallen. Ik heb hem gezien via de site. Ik vind dat nu stelling genomen moet worden. Ben blij dat Jan dat gedaan heeft. In Nederland zijn twee extreme rechtse partijen; Verdonk en Wilders! Beiden afkomstig van de liberale VVD.

De gewone man en vrouw zouden beter moeten beseffen, dat deze partijen helemaal niets moeten hebben van de arbeider. Verdonk en Wilders zijn tegen de bonden, zijn voor de versoepeling van het ontslagrecht, zijn voor de inval in Irak. Voor totale afbraak van de verzorgingsstaat, voor tuchtscholen en fan van Bush. Niet vergeten, deze twee hebben ook voor de euro en voor de nieuwe zorgverzekering gestemd. Verdonk en Wilders vinden dat de rijken ook minder belasting moeten betalen, en de armen het allemaal zelf maar uit moeten zoeken. Het is ook bekend, dat Wilders en Verdonk groot aanhanger zijn van het Amerikaans systeem.

Het is goed dat de sp deze partijen aanvalt en ze gaat ontmaskeren.

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier