h

Postkantoor-loos?

7 maart 2008

Postkantoor-loos?

Het eerste land zonder Postkantoren? Zou het echt werkelijkheid worden? Er zou sprake zijn van een verandering in behoefte van de consument. Terwijl we toch het gevoel hebben dat je in het Postkantoor vaak in de rij moet wachten. Dus: hoezo verandering in behoefte? De SP in Heerlen besloot met werknemers van het Postkantoor in Heerlen-centrum te spreken.

SP'er en ROOD-activist Paul Dohmen doet verslag:

Geen commentaar uit Heerlen op sluiting laatste Postkantoren?
Alhoewel de gezichten van de werknemers op het Heerlense postkantoor boekdelen spraken, werden we door de aanwezige leidinggevende verwezen naar de officiele woordvoerder van TPG Groep/Postbank. De enorme teleurstelling voor de werknemers van het Heerlense postkantoor was zichtbaar, maar werd niet in woorden voor ons omschreven. En dus bellen we met TPG.

TPG woordvoerder Floris Sterk erkent aan de telefoon: TPG en Postbank moeten zich tegenwoordig laten leiden door de forse veranderingen die plaatsvinden in de behoeftes van klanten. Hier is het besluit uit voortgevloeid om de laatste 250 postkantoren op termijn te sluiten. Keerzijde van dit verhaal zijn natuurlijk de werknemers, vaak al tientallen jaren trouw bij het van origine PTT genaamde staatsbedrijf, die hun baan kwijtraken. Volgens Sterk wordt er voor de werknemers echter onvoorwaardelijk gezorgd voor een fatsoenlijke begeleidingsregeling. De onderhandelingen die hierover gaan plaatsvinden met de bonden zullen in de nabije periode stevig (door)gevoerd worden. SP Heerlen hoopt dat hier sociaal verantwoordelijk mee omgegaan wordt, net als dat alle mensen van de (Heerlense) bevolking minimaal hetzelfde serviceniveau kunnen verwachten in de komende jaren. We zullen het scherp in de gaten houden.
Werknemers die toch hun ei kwijt willen: heerlen@sp.nl

U bent hier