h

SP op Molenberg

22 maart 2008

SP op Molenberg

enquetemolenberg.JPG
Een groep SP'ers ging er vandaag op uit in de Heerlense wijk Molenberg. Irma Koopman doet verslag.

Zaterdag 22 maart heeft de SP in de Heerlense wijk Molenberg een enquete afgenomen bij de bewoners over de staat van onderhoud van de woningen. Enkele jaren geleden stonden veel huizen in deze omgeving een tijdlang op de slooplijst. Dankzij de inspanningen van de buurt zijn de sloopplannen van de baan. Dat was goed nieuws.

De Molenberg is er flink op vooruit gegaan. Een deel van de woningen is inmiddels prachtig gerenoveerd. Maar dat geldt helaas niet voor alle huizen. Al een hele tijd is onduidelijk wat er met deze huizen gebeurt. Als bewoner twijfel je steeds of het nog de moeite waard is om je huis op te knappen en ook Wonen Zuid wacht met groot onderhoud.

Nadat Wonen Zuid besloot dat er geen sloop plaats vindt, is er echter nog steeds geen plan om deze woningen, net als de overige woningen in de wijk, op te knappen. Daarom wilden wij graag inventariseren wat de staat van de woningen is, of er achterstallig onderhoud is of problemen en wat daar aan gedaan wordt. Veel mensen stonden ons al op te wachten en wilden maar wat graag de vragen beantwoorden. We kwamen zorgwekkend situaties tegen, een man die 3 uur bewusteloos in huis heeft gelegen vanwege koolmonoxide door een verkeerde afvoer aan een CV-installatie, een kleutertje dat tegen het raam leunde en door het rotte houtwerk met raam en al naar buiten is gevallen.

Hoog tijd dus dat de situatie eens goed in kaart werd gebracht. Een groepje bewoners en een aantal SP-leden, waaronder SP-leden uit Landgraaf en Kerkrade, hebben alle gegevens opgeschreven en zodra alles is verwerkt zullen we bekijken wat we met de gegevens voor deze bewoners kunnen betekenen.

De foto's, de resultaten en eventuele vervolgacties volgen snel.

U bent hier