h

Week van Ben

4 maart 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Vorige week heb ik de uitslag van het onderzoek ivm longklachten gekregen. Ik heb een longfunctie-onderzoek gehad, rontgenfotos zijn genomen en heb in een scan gelegen. Uit het onderzoek bleek dat ik een luchtpijpontsteking heb bij de astma die ik heb. De dokter heeft mij een zware kuur gegegeven. Deze kuur, een paardenmiddel begint goed te werken, de slijmopgeving begint goed te minderen, daar had ik veel last van. Ik was trouwens bang dat ik long-emfyseem zou hebben, gelukkig niet. Daar kwam ook nog een korte griep bij. Maar zoals jullie lezen, ik heb het overleefd. Ouderdom komt met gebreken, zeggen ze.
En dus kan ik nog even doorgaan: in april gaat men mij aan een afgezakt ooglid opereren, dan kan ik ook weer beter zien. Zoals jullie zien, ik ben niet van staal! Maar zeker ook niet van suiker.

Tijdens mijn griep is er weer volop gewerkt in het SP-huis. Deze keer niet alleen het spreekuur en acties, maar ook aan de wc's. De nieuwe toiletten en wasbakjes zijn ook al geplaatst. Er wordt namelijk letterlijk nogal wat 'gezeikt' op het SP-huis. Het ziet er allemaal goed uit.

De kranten zij ook al weg, vele handen maken licht werk, vind dat ook leuk werk, ben benieuwd hoe de volgende eruit ziet en hoe deze heet. Ben ook benieuwd hoeveel leden eruit komen.

De buren en inlopers van het sp-huis vinden de voorkant van het sp-huis er beter uitziet, sinds de nieuwe logos en strips ophangen. Het belastingspreekuur is zeer druk geworden, we lijken wel een belastingkantoor.

Als je toch ziet wat de spreekuurmedewerkers een tijd besteden aan de mensen, is dat bewonderingswaardig. Wat niet bewonderswaardig is: mensen die zomaar wat zeggen: zo zou Heerlen tot de lelijkste steden in Nederland horen, volgens de Volkskrant. Waar halen zij dat vandaan, vraag ik mij af. Zeker van iemand die hier nooit is geweest, denk ik. We hebben een grote heide en mooie natuurgebieden, we hebben prima verbindingen naar de buurgemeenten. En de historie ligt voor het oprapen. Heerlen heeft prachtige kastelen, prachtige pleinen, schitterende vijvers! Binnenhofjes worden opgeknapt, zoals de Moorenhoek. Prachtige schouwburg, Romeinsmuseum, mijnwerkersmuseum en een poptempel de nieuwe Nor en niet te vergeten het Glaspaleis. Kasteel Hoensbroek: een van de juwelen! Het Patronaat bij een nabije wijk, dat is ook een mooie tempel. Je kunt van de ene kant van Heerlen naar de andere kant van Heerlen door het groen lopen, als je de weg weet. Heerlen heeft ook een gunstige ligging naar het buitenland. Heerlen is ook het centrum van Parkstad.

Je rijdt zo de autobaan op naar Aken: kwartier rijden, en halfuur rijden ben je in Luik. En in enkele uurtjes in Parijs. Heerlen kent goede middelbare scholen, Beroepsonderwijs, de Hoge School en de Open Universiteit. Heerlen heeft ook mooie wijken, zeker, er zijn ook wijken die opgeknapt moeten worden.

Het nieuwe busstation wordt een juweeltje. Zelfs zonder dat dat per se het Maankwartier wordt, zal het mooier worden. Straks gaat de intrede naar de stad ook anders uitzien. Het drugsprobleem is beheersbaar geworden door onder andere de goede opvang. En niet te vergeten: Heerlen is momenteel RODER dan ooit. Het heeft en een sociaal college. Als dat niet mooi is....

Groeten,Ben Tarici

U bent hier