h

Week van Ben

20 maart 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Wat later dan normaal.
Mij valt op, dat verschillende partijen zich druk maken over Tibet. Kan ik mij wel wat van voorstellen.

Er zijn meer van dat soort voorbeelden. Palestina bijvoorbeeld. Dat land is al jarenlang bezet door Israel. Behalve de sp hoor je bijna nooit de andere partijen over de resoluties die Israel niet nakomt in de VN. De regering van Israel kan jarenlang zijn gang gaan, zonder dat onze regering er wat van zegt. Hypocrisie.

Heeft dat te maken met de Amerikaanse politiek? En met economische belangen?

Tibet moet volgens het westen zelfstandig worden en Palestina wordt op groffe wijze bezet, met steun van het westen. Dat zijn tegenstrijdigheden. Onze wereld zit er vol mee.

Dat Amerika kritiek heeft? op de schendingen van de mensenrechten in Tibet - en China, dat snap ik. Maar hoe zit het met de mensenrechten in Amerika? Amerika heeft de mensenrechten op een afschuwelijke wijze geschonden door de inval in Irak en Afghanistan. En wat te denken van Guantanamo-bay, de gevangenis waar volgens Amnesty gemarteld wordt. De Amerikanen beschouwen de gevangenen niet als krijsgevangenen en niet als civiele gevangenen.

En: hoe zit het met de 47 miljoen mensen in Amerika die niet voor de gezondheid zijn verzekert omdat zij het niet kunnen betalen en dat zelfs werkenden de premie niet kunnen betalen? In? het land van hoop en glorie moet je wel een hele goede baan hebben of miljonair zijn om een beetje van die glorie te proeven.

Men kan daar van krantenjongen tot miljonair worden: meer krantenjongens dan miljonairs! Die gedachte houdt het hele systeem eigenlijk in stand. Want uiteindelijk zijn er honderdduizend keer meer krantenjongens dan miljonairs.

De brief over de openbare avond in Hoensbroek 'Stop de marktwerking in de thuiszorg' en Walibi, is ook al gedrukt. De brief is ook al onderweg naar de leden. De belangstelling voor Walibi World- 18 mei- Biddinghuizen, is volgens mij groot, ook niet leden kunnen meegaan. Altijd leuk, kom ik weer een hoop oude en nieuwe bekenden tegen. Ik ga niet in de achtbaan, dat durf ik niet, ik heb hoogtevrees, dit laat ik over aan de jongeren. Een plisje drinken en frietje eten, dat doe ik wel. Ik hoop wel dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Nu in iedergeval niet, ik kijk naar buiten en zie dat het goed regent.

Tot de volgende keer beste lezers!

De gouden tomaat groeten,

Ben

U bent hier