h

Week van Ben

24 maart 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste kameraden, hier ben ik weer!

Als je in de stad loopt, zie je op vele plekken prachtige beelden staan en zitten. Ze beelden gewone mensen uit, iedereen kijkt ernaar en praat erover. Van veraf denk je dat het echte mensen zijn. Het ziet er geweldig en hilarisch uit!

Wat ik begrepen hebt, blijven de beelden een paar maanden in de stad. Ik mis deze beelden wel in Hoensbroek -en Heerlerheide. Heerlen is positief bezig, maarja, dat wisten we al. Natuurlijk kan er nog veel beter, maar voor het eerst in vele jaren, is er weer geloof dat Heerlen vooruitgaat. Ik vind dat mooi.

Wat mij soms ergert, dat er mensen en partijen zijn die zo negatief zijn over de stad. Als je iets wil opbouwen, moet je wel meedoen en vooral laten weten hoe het moet. Alleen zeuren, helpt niet. Dat is een rem voor de vooruitgang!

Als ik toch Hummel en het CDA bezig zie in de raad, dan denk, wat heeft dat toch met Heerlen te maken. Veel geneuzel over procedures en over incidenten. Vaak zo doorzichtig. Het is hun helemaal niet om het beter maken van de stad te doen, maar om modder gooien naar andere politieke partijen.

Ik ben optimistisch over Heerlen als het college deze richting blijft aanhouden. Trouwens, daar moet je ook sterk voor zijn, dat zijn we ook. Men moet ook tegenslag aankunnen, dat maakt men ook mee in de politiek. En je moet altijd weten dat er altijd aasgieren klaar staan! Mensen en partijen die hopen dat er iets gebeurt waar de SP de schuld voor kan krijgen. Of dat nu terecht is of niet doet er niet toe.

Laatst moest ik even terugdenken aan vroeger, toen er nog meer mooie gebouwen stonden in Heerlen. Zoals de witte boerderij en oude stationsgebouw, en jammer genoeg zijn alle mijnen gesloopt. Deze werden jammer genoeg gesloopt voor nieuwbouw, daar praten de ouderen nu nog over. Kan mij ook herinneren toen een langeschoorsteen (Lange Jan) van een van de mijnen werd opgeblazen en deze de verkeerde kant omviel. Dat was wat toen, gelukkig stonden de mensen op goede afstand. Was toen gaan kijken met een oom van mij, deze was vroeger machinist op een stoomlocomotief. Ik mocht wel eens mee op de locomotief, dat vergeet ik nooit.

De SP heeft een enquete gehouden op de Molenberg. Daar hebben we in het verleden vele acties gehouden. Nu gaat het om de staat van huizen die niet gerenoveerd zijn. Er zijn veel reacties van mensen gekomen. Binnenkort komen de resultaten naar buiten.

Langs de deuren gaan is het zout in de pap. We blijven dat altijd doen. Dat is de basis van onze partij. Je merkt het ook in het sp-huis, vaak is het hier net een bijenkorf, komen zeker af op de sterke koffie van mij.

Nu het Pasen is, is er overal wat te doen, in Kasteel -Hoensbroek zijn middel-eeuwsefeesten aan de gang, deze worden druk bezocht. Vooral veel Duitsers komen erop af. Het kasteel bezichtigen is al een belevenis voor jong en oud! Een prima zaak!

De aanmeldingen voor Walibi (de SP-dag in mei) loopt erg goed, we krijgen zeker een paar bussen vol. Zullen landelijke gezien duizende SP'ers komen. Ook het ledenaantal loopt goed op.

Als je al die duffe domineeszonen-manier van presenteren ziet van het kabinet, dan zijn wij ook qua marketing de rest ver vooruit. Landelijk maakt de sp gebruik van het inzetten van professionals, zoals Thonik en Bob Fosko. De sp heeft ook veel lef, dat past goed bij ons. In Heerlen doen we het zelf, al zijn de mooie spullen (posters, logo's, etc.) die de landelijke partij verzorgt altijd erg welkom.

Met vriendelijke groet,Ben Tarici

U bent hier