h

Olivia Mous gekozen in landelijk ROOD

7 oktober 2008

Olivia Mous gekozen in landelijk ROOD

Zondag kozen ROOD-leden een nieuw bestuur. 1 van de kandidaten voor de opengevallen plekken was 'onze' Olivia Mous. Olivia is contactpersoon van ROOD Heerlen en tevens afdelingsbestuurslid in het SP-afdelingsbestuur van Heerlen. Olivia werd zondag met een duidelijke meerderheid gekozen in het landelijke ROOD-bestuur. De SP in Heerlen is trots op Olivia en wenst haar veel succes in het landelijke ROOD-bestuur!

ROOD staat klaar voor een actief nieuw jaar

06-10-2008 Vandaag hield ROOD haar halfjaarlijkse ledenvergadering in Amsterdam. ROOD-leden uit het hele land bogen zich over de plannen voor 2009. Ook is er afscheid genomen van Eric Matser, die om persoonlijke omstandigheden moet stoppen met het bestuur. Olivia Mous werd gekozen tot zijn opvolger.

Het resultaat van de dag is een mooi jaarplan waar we flink mee aan de slag kunnen. ROOD gaat in 2009 onder andere weer hard strijden tegen de heersende woningnood, de bezuinigingen in het onderwijs en het feit dat steeds meer jongeren onderbetaalde wegwerpwerknemers zijn voor werkgevers.

ROOD bestaat dit jaar 5 jaar. Op de vorige ledenvergadering hebben we daar al lekker op gefeest en vandaag konden leden een kijkje nemen in de geschiedenis van ROOD. De prachtig in elkaar geknutselde expositie liet zien waar ROOD zich al 5 jaar sterk voor maakt. De dag werd ook erg toepasselijk voorgezeten door de eerste ROOD-voorzitter, Driek van Vught.

SP-kamerlid Sadet Karabulut vertelde over de slechte plannen die dit kabinet in petto heeft voor werkende jongeren. De zogenaamde werkleerplicht gooit alle jongeren tussen de 18 en 27 zonder baan of opleiding in de armoede, omdat ze flink worden gekort op hun bijstandsuitkering. In plaats van werk te maken van goed onderwijs en jongeren op een fatsoenlijke manier naar een baan te begeleiden, lijkt dit kabinet vooral uit op bezuinigingen die jongeren niks bieden.

De dag werd afgesloten voor ROOD-voorzitter Gijs Houtbeckers. In zijn vlammend betoog riep hij ROOD-leden op met deze plannen aan de slag te gaan. De straat op dus!

U bent hier