h

Rood

29 mei 2013

Wakker worden! Jongerenkopstukken in debat in Heerlen

Waarom komen Nederlandse jongeren niet in verzet? Met o.a. Sywert van Lienden (G500), Jesse Frederik (Follow the Money) en Lieke Smits (ROOD - jong in de SP)

Lees verder
26 november 2012

Schoenen tegen kinderarmoede

Ruim 350.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Voor hen is er geen geld voor gezonde voeding, kleding of sportclub. Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd.

Lees verder
2 september 2012

Tomatenijs voor Heerlense jongeren

Afgelopen vrijdagavond sierde een van oude ijskasten gemaakt ijskar het Pancratiusplein in Heerlen-centrum. De ijskar was van de jongeren van ROOD - jong in de SP - die er het speciaal gemaakte tomatenijs uitdeelde aan het Heerlense uitgaanspubliek. Onder het genot van een ijsje was er genoeg tijd om in te gaan op vragen van jongeren over de komende verkiezingen.

Lees verder
22 februari 2011

Hart voor de jeugdzorg

Het kabinet is van plan om de Limburgse jeugdzorg met 40% te korten. Hierdoor zullen jeugdhulpverleners worden ontslagen en kwetsbare jongeren die hulp nodig hebben op wachtlijsten worden geplaatst.

Lees verder
22 januari 2011

20.000 studenten protesteren tegen afbraak hoger onderwijs

Ruim 20.000 studenten, waaronder ook Heerlense studenten en ROOD-leden, demonstreerden vrijdag op het Malieveld tegen de plannen van het kabinet om fors te bezuinigen op hoger onderwijs. SP-leider Emile Roemer was aanwezig en sprak de demonstranten toe: "Vandaag staan wij schouder aan schouder in ons verzet tegen de afbraak van het onderwijs. Onbegrijpelijk dat Rutte en Zijlstra niet inzien hoe dom hun plannen zijn."

Lees verder
20 mei 2010

'Politiek leiders' overvallen Hogeschool

'Stufidieven' Alexander P., Job C., Mark R. en Femke H. hebben donderdagmiddag een aantal collegezalen van Hogeschool Zuyd in Heerlen overvallen. Verkleed als boeven hebben ze geprobeerd studenten te beroven van hun studiebeurs. De studenten bleken echter niet van plan om zomaar hun beurs af te geven.

Lees verder
19 december 2009

ROOD-witte kerst voor SP-jongeren

ROOD, de jongeren van de SP, hebben dit jaar een vervroegd kerstcadeautje mogen ontvangen. Donderdag maakte wethouder Offermans van verkeer bekend dat zo'n 20 Heerlense ambtenaren nu al beginnen met het gebruiken van goedkope OV-fiets huurfietsen om vanaf het station naar hun werk en terug te fietsen. Het plan lijkt alweer een stap in de richting van het ROOD-wittefietsenplan van ROOD Heerlen.

Lees verder
14 mei 2009

Presentatie MCP-Magazine

Als je niks doet, gebeurt er ook niks!
Carboon-leerling en MCP-redactielid Wilson in zijn slotrede

Lees verder
7 mei 2009

Freerunning slaat aan in Heerlen!

Afgelopen dinsdagavond stond de sportzaal van Meezenbroek weer op z'n kop door de wekelijkse bijeenkomst van de enige Limburgse club voor freerunning. Bij deze typische urban sport is het de bedoeling een bepaald parcours af te leggen (buiten in de stad of in een gymzaal) en alle obstakels zo goed mogelijk te overwinnen. De Freerunners waren 1 van de 3winnaars van de 1e Jeugdprijs van Heerlen.Een delegatie SP'ers ging dinsdagavondop bezoek bij de freerunners.

Lees verder

Pagina's

U bent hier