h

Week van Ben

20 oktober 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Nog 10 kleine wijkjes moeten wij nog uitdelen. 35.000 kranten zijn al weg: schitterend! Wie wil uitdelen die mag zich melden. Alleen door hard en verstandig te werken groeien wij. Onze kracht is, we zijn tegelijk een lokale partij.

Of men een kleine of grote afdeling is, alleen door inzet kun je resultaten halen.Soms erger ik mij aan mensen die commentaar geven en niets doen. Aan de zijkant staan, en roepen: je moet dat zo doen! Dan zeg ik: help je mee? Gelukkig hebben wij veel mensen die zich keihard inzetten, naar gelang wat zij kunnen. Hoor van veel mensen dat zij de krant zeer goed vinden.

Ben benieuwd hoeveel leden eruit komen. Afgelopen zaterdag stond de SP in de stad kranten uit te delen. Aan de andere kant van de stad waren wij in gesprek met mensen van Oud Passart. Daar hebben we de krant persoonlijk bij ieder huis bezorgd, en de bewoners gevraagd of zij opmerkingen hebben over hun wijk. Vaak krijg je leuke gesprekken. De SP praat de mensen ook niet naar de mond, dat hoeven de bewoners naar ons ook niet te doen. Als we de wijk in gaan, dan hebben we onderweg en aan de deur veel humor: zurigheid hindert je alleen maar. Maandagavond gaan we naar Lotbroek, de buurt waar ik ben geboren en opgegroeid.

Enkele dagen geleeden heb ik een schokkende reportage gezien op Twee Vandaag. Het ging over de 47 miljoen Amerikanen die niet verzekerd zijn omdat zij het niet kunnen betalen, maar ook Amerikanen die onderverzekerd zijn. Een organisatie die normaal werkt in Afrika, die prodeo werkt, deze geeft al een tijdje prodeo -hulp aan duizenden Amerikanen. Duizenden stonden in de rij om geholpen te worden, of het nou om het gebit ging of ogen of wat anders. Daar vertelde een vrouw die aan zuikerziekte lijdt, dat zij geen medicijnen kan betalen omdat zij zonder werk zit. Deze organisatie helpt haar voor niets.

Het land dat kritiek heeft op alles en iedereen in de wereld. Wat ik zag, dat was een van de uiterste vormen van de vrijemarkt. Ieder voor zich en god voor ons allen, dat gaat zeker in Amerika op.

Kan mij voorstellen dat alle hoop op Obama is gericht. Ik heb medelijden met die mensen, weet je, ik had de tranen in de ogen en ik was kwaad. Dit gebeurt in het rijkste en machtigste land van de wereld. Een regering die meer van de Bijbel houdt dan van de gewone mensen. Eens zal het daar goed veranderen, te beginnen in Nederland. De Nederlandse regering moet eens ophouden met het nalopen van de Amerikaanse regering.

Kapitalisme is uitbuiting van de werkende -en niet werkende klasse! Rome is gevallen, maar Amerika zal ook vallen.

Met socialistische groet,

de gouden tomaat!

U bent hier