h

Week van Ben

26 oktober 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

De kredietcrisis is het gesprek van de dag, ondertussen hebben we veel gefolderd, nog een paar pakken dan zijn we klaar. Met veel doorzettingsvermogen lukt het toch maar. Alle complimenten voor de uitdelers!

Vorige week zijn we in Lotbroek langs de deuren geweest, is een wijk in Hoensbroek. Valt op dat de meeste mensen vriendelijk zijn, verschillende oude mensen lieten mij weten dat zij bijzonder kwaad zijn op de PvdA. Zij hadden nog de vroegere PvdA meegemaakt. Een vrouw merkte op: De PvdA heeft ons en alles weggeven aan de vrijemarkt.

Ik heb nog de laatste SPanning gelezen: Staan zeer interessante artikelen in. De verschillen tussen Obama en Mcain zijn kleiner als wij denken. Obama wil de troepen snel uit Irak weghalen om meer troepen te zetten in Afghanistan en Pakistan. Men zegt wel eens, iedere president zijn oorlog. Dat geldt zeker voor Amerika!

Hij is ook voor de doodstraf, en natuurlijk voor God en Israel, als je dat niet ben dan kan je het als kandidaat vergeten. Volgens mij is hij de beste van de slechtste. Ik vind het wel overdreven hoe hij ontvangen wordt.

Hij wilt tenminste praten met andere landen. Laats zei hij, dat hij een betaalbare zorgverzekering wil invoeren.

Ben benieuwd!

De activiteit druipt er vanaf in het sp-huis, en zeker daarbuiten, daar gaat het om. Het leven speelt zich af op straat en niet achter het bureau, vind ik. Een meerderheid van de raad wil geen centrumbad, heb ik gelezen.

Laats stond in de krant: Heerlen moet uitkijken voor kredietcrisis. Ik en velen hebben al jarenlang crisis. Wanneer worden werkenden, hulpbehoevenden en uitkeringsgerechtigden beter geholpen? Wanneer worden de ROOFRIDDERS in de kraag gepakt, die verantwoordelijk zijn voor de crisis? Dat hele wildkapitalisme moet weg, hier ligt ook een taak voor de vakbonden om met de mensen tegen de vrijmarkt te strijden. De tijd is er rijp voor!

Afgelopen zaterdagmiddag stapte ik uit de bus met de tas om de schouder, ik had juist gefolderd. Verderop zag ik nogal wat mensen staan, deze waren aan het wachten op de opening van het nieuwe busstation. Minister Eurlings kwam het station openen. Het is een prachtig busstation! Zag Riet ook nog lopen, met haar lange benen op haar hoge hakken. Ze had een mooi mantelpakje aan. Stond haar goed, maar ik zie haar liever in een spijkerpak...

Stel je voor, je gaat folderen met hoge hakken, dan ben je zo uitgefolderd, en dat is niet te bedoeling. Zo, de komende week gaan we weer een andere wijk in, er is nog veel te doen. Zondagsavond ga ik meestal bij Piet Brauer eten, hij belt mij dan op of ik kan komen eten, vaak zeg ik, ja! Het smaakt altijd goed. Als hij geen advocaat was, dan was hij zeker Kok geworden. Thuis heeft hij altijd ook het Belgische tv-blad- Humo liggen en de krant de Morgen, daar staan vaak zeer goede stukken in, niet oppervlakkig, dat mis ik vaak in de Nederlandse bladen. Later krijg ik deze bladen dan mee, deze heb ik zo uit. Laatst stond in het LimburgsDagblad een goed stuk in over de vrijemarkt.

Het eerste lees ik natuurlijk de Tribune en de SPanning. De Telegraaf lees ik ook wel eens, vaak is het groot nieuws, als de Koningin een nieuwe hoedje koopt. Als ik wil lachen, dan lees ik de Story of Prive.

NRC en de Volkskrant lees ik ook regelmatig, van veel lezen leer je veel van, vind ik.

Met de socialistische groet,

Ben Tarici

U bent hier