h

Week van Ben

9 november 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

De nieuwe tribune ligt er ook weer, deze week gaan we deze weer verzorgen en bezorgen. Ik moet altijd lachen als ik de strippagina lees, je moet er maar opkomen. Het inlegvel wordt ook steeds mooier, vooral de inhoud, maar ja het oog wil ook wat. Daarom gaan we het inlegvel voordrukken. Dan worden de kleuren nog mooier.

Soms hoor ik van mensen, ook van SP'ers, dat zij commentaar hebben op de kleding van Peter van Zutphen, dat hij een pak aan heeft, nou en, als wethouder moet men er netjes uitzien, men heeft een publiekefunctie. Ik vind het zeer belangrijk om er goed uit te zien: Zelfrespect!
Natuurlijk: je neemt alle mensen serieus en beoordeelt iemand niet alleen op zijn kleding, maar netjes uitzien, is belangrijk!

ZO, we hebben pamfletten uitgedeeld bij de licombedrijven, daar is het zeer onrustig, omdat het bedrijf in de uitverkoop ligt. Het is een enorme schande hoe men met de werknemers omgaat, er wordt wat tegen de mensen aangeduwd, onvoorstelbaar! Hier is ons Licom-dossier.

Het wordt tijd dat de mensen terugduwen. Tijdens het uitdelen kwamen de mensen naar ons toe, men vindt het fijn dat er tenminste 1 partij is die achter hen staat. Erg belangrijk is dat mensen met elkaar spreken, elkaar sterker maken en ons informeren. Als we samen problemen aanpakken, kunnen we echt wat veranderen!

Wat mij ook ergert, de kapitalisten die de crisis hebben veroorzaakt, deze worden ook nog geholpen, met miljarden. Zou men daarvan leren? Degene die er schuldig aan zijn, die zouden in de kraag gepakt moeten worden. Laat de rijken maar de crisis betalen, zou ik zeggen.

Landelijk gezien, vind ik, dat de SP best wat brutaler mag zijn, dat gevoel heb ik tenminste. We hebben 30 jaar lang gewezen op dit risico en nu het gebeurt, hoeven we niet bescheiden te zijn. Alle andere partijen doen slechts aan symptoombestrijding. Over enkele jaren weer alles bij het oude en dan komt er over tien jaar weer een crisis. De armen en de middenklasse mag de klappen ook dan weer opvangen.

Alle andere partijen zullen ons proberen een pootje te lappen, zij willen alles bij het midden laten. Landelijk moet wij de marktfundamentalisten nog eens herinneren wat de vrijemarkt allemaal aanricht in de publieke-sector, vind ik. Binnenkort gaan wij overigens de kredietcrisis-krant in de stad en andere centra, uitdelen.

Zo, de Obama-hype is ook wat minder geworden. Het echte werk begint nu voor hem en zijn medestanders om wat te veranderen in het sterkste land van de wereld, zoals zij zeggen.

Een goede tip voor hem: Geen oorlog en een socialere samenleving maken!

Op het persoonlijke vlak heb ik nieuws. De 11e van 11e, word ik geholpen aan het rechterooglid, deze gaat men een beetje optrekken, zodat ik beter kan zien. Het is maar een kleine ingreep (Ik zal,de carnaval goed beginnen), met een blauw oog. Moet wel een paar dagen goed koelen, door de ingreep zal ik er misschien wat blauw eruit zien.
Riet zei het al grappig: Ik dacht dat alleen rijke dames zich laten liften.

Ik heb twee kunstheupen, neuscorrectie en liesoperatie gehad. Je zou rare dingen van mij gaan denken, haha! Helaas zijn ze allemaal medisch van aard.

Beste lezers, jullie kennen mij straks niet meer terug.

Met vriendelijke groeten,
Ben, Change, de nieuwe man!

U bent hier