h

Week van Ben

17 november 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Afgelopen dinsdagmiddag lag ik een halfuur onder het mes. Was plaatselijke verdoving, kreeg eerst een paar druppels in de ogen en daarna een paar spuitjes in het ooglid. Men is daarna gaan sleutelen in het ooglid, de chirurg moest natuurlijk uitkijken ivm spiertje,- zenuwstelsel- en- bloedvaten.

Onder de operatie hoorde ik de twee chirurgen tegen elkaar praten over een oud huis dat een van de chirurgen had gekocht. Zij klaagde dat zij veel moest verbouwen in dat huis. Niettemin, de verbouwing aan mijn rechter-ooglid is gelukt.

Ik zag eruit, mijn oogkas was bont en- blauw, maar ik had geen pijn, er kwam wel een beetje bloed uit ivm de hechting. Mijn zoon is mij nog komen ophalen. Ik voelde mij trouwens goed, bijna altijd, ondanks, ik ook behoorlijke astma heb. De volgende dag was ik weer in het sp-huis. Dinsdag gaat de hechting eruit, het ziet nu al goed uit, de blauwe plekken zakken langzaam weg.

Maar nu weet ik niet of ik knapper of lelijker ben geworden: Hahahah!!

De tribune is ook al weg, altijd een hele klus, maar we krijgen altijd veel hulp. Zoals altijd met vermeldingen van mooie SP-acties.

Aboutaleb sprak van een spectaculaire PvdA- actie ivm de 50 euro voor de minima. Natuurlijk: het is een kabinetsbeslissing, gesteund door de sp. 50 euro: beter iets dan niets, zou ik zeggen. Maar spectaculair?

Het zou spectaculair zijn als de landelijke- PvdA de vrijemarkt in zorg, energie, vervoer, wsw en dergelijke zouden afzweren of als zij een echt plan voor het oplossen van armoede onder bijvoorbeeld kinderen in een rijk land als Nederland zouden inbrengen. Dat de miljarden ons om de oren vliegen om banken en verzekeraars te redden, toont aan dat het geld er altijd is: als er maar de wil is!

Kortom: het zou spectaculair zijn als zij eens echt voor armen zouden opkomen ipv de armen zoet te houden met 50 euro en je daarover op de borst te kloppen!

Enkele dagen geleden is de SP in de wijk-Molenberg geweest, om de krant persoonlijk af te geven en gesprekken te voeren met de bewoners. Aan de fotos te zien was het weer een plezierige avond.

Binnenkort gaan we weer in een andere wijk in.

Er is een aantal crisis-kranten aangekomen, deze gaan wij uitdelen de komende week in Heerlen-centrum en Markt-Hoensbroek. Altijd erg leuk om op straat te staan om met de mensen te praten. Er komt nog veel aanzetten voor ons, nou, dat is prima!

Frank de Grave [VVD] voorzitter van de Nederlandse zorgautotiteit [Nza] is van mening, dat de afschaffing van het ziekenfonds de zorg goedkoper maakt. [Dat moet hij zeggen met zijn riant-salaris.]

Hans van Baalen, lijsttrekker van de VVD, laat weten dat de vrijhandel in de euro-campagne centraal staat. De VVD leert het nooit! Niet eens tijdens de crisis die symbool staat voor de ellende die die vrije handel veroorzaakt.

Denken zeker dat de kaalslag in de publieke sector een natuurramp is ipv het vrijemarktdenken: het is een ramp voor de gewone mensen, en veroorzaakt door mensen. Wie heeft hier een plaat voor de kop?

Over de crisis gesproken. Donderdag 27 november, 20.00 uur, in het Grand Hotel, is er een debat tussen Ewout Irrgang [Tweede kamerlid, SP] Frans weekers [Tweedekamerlid, VVD]

Had Marx toch gelijk? Minder regels, meer markt? Alle banken nationaliseren? Wat betekent dit voor u?

Kom en discussieer mee!

Entree vrij! Iedereen is welkom! Kijk ook hier...

Met vriendelijke groeten,
Ben Tarici?

U bent hier