h

Klopt het hart links, Groen Links?

6 december 2008

Klopt het hart links, Groen Links?

"Als je zo vaak afwezig bent bij belangrijke discussies in de commissie, als je zo vaak uitblinkt in opportunisme, als je door je eigen bestuur op de vingers getikt bent over je rechtse standpunt, als je uitblinkt in het steunen van rechtse voorstellen en als je zo vaak geen idee hebt waarover je spreekt, wat zegt het dan over je als je leugens over partijen verkondigt die voor het eerst echt aan armoedebestrijding doen in Heerlen! Wij vragen ons dus echt af of het hart bij Groen Links nog altijd links klopt. aldus SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

Groen Links in Heerlen leek een nieuwe frisse wind te laten waaien na de wisseling van de wacht. Good old Harrie Winteraeken stopte en werd opgevolgd door nieuweling Sajjad Rahnama'i.

Al snel bleek Groen Links met nieuweling Sajjad Rahnama'i verre van een sociale koers te hebben ingeslagen. De nieuweling bleek niets meer of minder dan de zijspan van rechtse oppositie als Leefbaar Heerlen en het CDA. Groen Links diende voorstellen in die tot een verslechtering van de positie van minima had geleid. Rahnama'i stemde bij de Domushuis-discussie tegen opvang. Groen Links stelde vragen over het pro-actieve armoedebeleid en bleek volstrekt gemist te hebben wat het College ondernam de afgelopen jaren. Groen Links stelde in haar advertentieruimte van de lokale gratis weekbladen dat de SP en de Pvda tegen Rahnama'i's (niet-bestaande) armoedebestrijdingsvoorstellen gestemd hadden.
Groen Links Heerlen verkondigde- tot verbazing van menig Groen Linkser- groot voorstander te zijn van uitbreiding van vliegveld Beek. Voor degenen die de Heerlense politiek volgden al lang geen verbazingwekkend feit. Eerder zei Groen Links geen woord over bij uitstek groene kwesties als de Buitenring of de Sigrano-groeve.
Kortom: Groen Links stemde vrijwel altijd met de rechtse partijen in de raad mee.

Wat GL dan wel deed? Voorstellen indienen die al uitgevoerd of in werking gezet waren.

Op de Heerlense Groen Links internetsite staat tot overmaat van ramp over het voorstel om de minima 25 euro extra bovenop de landelijke 50 te geven het volgende:
"Maar de SP wethouder van Zutphen draaide zoals altijd eromheen en verwees naar de commissie (een bekende truck van deze wethouder)."
En: "Deze linkse motie is een doorn in het oog van de SP die zich als Links wil voordoen, maar sinds hun aantreden in het college van Heerlen niets voor de minima hebben gedaan!"

Rahnama'i liegt, welbewust. Hij weet als geen ander dat SP-wethouder van Zutphen het voorstel direct omarmde. Hij weet als geen ander dat sommigen zelfs direct dachten dat Van Zutphen het voorstel overgenomen had. Rahnama'i weet als geen ander (hij zat bij de coalitie-onderhandelingen en bij de voorstellen in de raad) dat de SP de schandalige bezuinigingen van het oude College van tafel veegde. Hij weet als geen ander dat de SP zeer belangrijk is bij het uitstippelen van de sociale koers van dit College.

Hij toont daarmee voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren dat Groen Links met hem geen frisse wind doet waaien, maar een muffe wind die riekt naar kleurloos opportunisme.

Nu Groen Links zich blijkbaar ook nog verlaagt tot het verkondigen van regelrechte leugens, stelt de SP Groen Links de onvermijdelijke vraag: klopt het hart links?

U bent hier