h

Week van Ben

1 december 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde

Beste lezers, hier ben ik weer!

Afgelopen donderdagavond wilde ik gaan luisteren en kijken naar het crisisdebat in het Grand hotel. Volgde voetbal op tv en ben toen in slaap gevallen, werd wakker om 20 uur. Ben toen maar naar de volgende wedstrijd gaan kijken. Ik weet, ik word ouder. Ok maak mij kwetsbaar: hahaha!

Even terugkomen op het debat. Wat mij opvalt, als ik Ewout Irrgang hoor praten op tv en radio, dan is de discussie technisch en specialistisch, dat doet hij ook goed. Hij is een echte deskundige. Maar ik mis de politieke visie!

Wouter Bos loopt ermee weg, terwijl de PvdA voor de vrijemarkt was en is, maakt zich nu een dikke. De SP is de enige partij die tegen de vrijemarkt is en altijd een goede analyse heeft gemaakt. Dan verwacht ik zeker dat de SP een keiharde aanval inzet tegen de PvdA, met gewone mensentaal.

Dat 30 puntenplan, wie interesseert dat? Veel mensen niet, wij, de politieke ingewijden, wel. Niettemin, ik ben trots dat de SP vaak een goede vooruitziende blik heeft, door een goede analyse te maken. Maar het zou nu simpeler kunnen. We moeten niet in specialististen-discussies vallen. Terugbrengen naar wat iedereen begrijpt: het systeem waarbij de overheid en gewone mensen niets te zeggen hebben. Dat moet overboord.

Afgelopen week zijn er nog crisiskranten uitgedeeld en mog ik Rood meehelpen folders uitdelen op het busstation. Stonden daar met 6 personen. De buschauffeurs zijn kwaad, omdat degene die gestaakt hebben, deze gekort worden op verlofdagen en uren. Ben benieuwd wat de uitkomst is van de bond.

Vaak hoor je ook klachten van de chauffeurs, dat zij 4,5 uur achtermekaar moeten rijden.

Naar het SP-huis. De hele dag gaat de telefoon, vaak voor informatie en voor alles en nog wat. Vaak zitten ook hier de mensen die de afspraken behandelen, dat is toch veel werk, maar zij doen het met plezier, maar ook degene die de afspraken noteren, net zo belangrijk. Dat is toch fantastisch?

Ik geef deze mensen vaak koffie, maar ook de clienten die moeten wachten, ik houd ze wel bezig met en praatje. Vind het ook nog leuk!

Zalm heeft een nieuwe baan, dezelfde man die het altijd over matigen van lonen heeft, hijzelf natuurlijk niet. Goed voor je zelf zorgen en anderen proberen naar onder te drukken. Jaarlijks heeft deze ROOFRIDDER 750.000 euro, met een extra BONUS. Deze markt-fundamentalist is niet tegengesproken door Wouter Bos.

Deze maand worden alle tribunes in Heerlen persoonlijk naar de mensen gebracht, omdat de leden een kertscadeau krijgen. Dat wordt een hele klus, maar daar zijn wij toch niet bang voor, toch?

Zo, ik ga het SP-huis wat opruimen en daarna de stad in, even naar mijn zoon toe, deze heeft de leiding van een game-winkel. Hij doet het goed, kan goed met mensen omgaan en de andere zoon leert in Maastricht Spaans: Haalt zeer goede punten. Ben ik trots op!

Mijn zonen hebben het leren niet van mij. Ik heb alleen lagere school gehad en twee keer blijven zitten. Maar ik heb wel veel van het leven geleerd en dat is ook belangrijk.

Met vriendelijke groet,de gouden tomaat, Ben

?

U bent hier