h

Week van Ben

7 december 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Zo, hier ben ik weer, beste lezers!

Langzaam naderen de feestdagen, dat zie je ook in de stad, een drukte van jewelste. Hier in het sp-huis is het ook altijd druk, vooral Rood zie ik hier vaak binnenlopen, een leuke club is dat, ze zijn ook behoorlijk actief.

Wij ook natuurlijk! Afdeling Sittard- Geleen heeft nog dikke duizend crisiskranten opgehaald.? Deze afdeling timmert goed aan de weg.

De komende week komen nog 5.000 ouderenkranten aanzetten, deze zetten wij af in de buurten waar veel ouderen wonen. Het materiaal ziet er ook altijd goed uit, dat zie je niet bij een andere partij. Neem nu de tribune, dit blad gaat er steeds meer beter uitzien, vooral de inhoud, daar kun je je mee vertonen, dat is zeer belangrijk. Laatst had ik een blad van het CDA in de hand, daar staat van alles in, behalve over de gewone mensen. Ook als mensen hier binnenkomen om informatie, we hebben genoeg, dat wordt bij andere partijen vaak onderschat. De ontwikkeling bij de sp gaat ook steeds meer vooruit.

Mij valt op, als mensen het hebben over de sp in Heerlen, vergeten zij dat wij in een coalitie zitten met andere partijen. Als er een besluit genomen is in de coalitie, dan is het geen besluit van de SP alleen, maar ook van de VVD, PvdA en Ouderenpartij.

Als afdeling zijn wij zeer actief, mag voor mij meer worden. Onze kracht is, wij zijn actief wanneer wij willen, de anderen partijen worden alleen actief met de verkiezingen.

Ik verheug mij er elke keer op als wij weer de buurt ingaan. In de politieke arena merk ik dat het langzamerhand weer richting verkiezingen gaat en een aantal partijen nog populistischer wordt, want als je geen inhoud hebt, dan ga je natuurlijk heel veel mensen naar de mond praten: ze ruiken bloed en worden wilder!

Verheug mij op de verkiezingen, de volgende is in juni (Europese verkiezingen), benieuwd welke affiche wij dan hebben. Deze week en de volgende week gaan wij de tribune en het kado wegbrengen naar de leden, dat wordt erg leuk. De tribune is weer binnen, heb deze ook al uitgelezen.

De Weblog mag zich verheugen in een toenemende belangstelling, in pro -en contra. Zolang het maar bij een goede discussie blijft.

Vandaag was afdeling Roermond hier, zij hebben de tribunes opgehaald voor hun afdeling. Dat is altijd gezellig, onder een kop koffie is het vaak lachen, met Martin en Remco. Vantevoren was Sjef Kleijnen ook nog hier. Ik heb goed contact met de andere afdelingen, weet je, bijna alles komt hier samen, maar het is nog beter samen op straat.

Zo, ik ga nu de vuilnisbak buiten zetten, dan ga ik naar mijn zieke zuster toe, mijn zus is al jarenlang erg ziek. Heeft ernstige longemfyzeem: 100 procent! Moet twee keer per dag verzorgd worden. Krijgt gelukkig veel hulp van haar man en kinderen. Regelt nog veel per telefoon of computer. Als je dat toch ziet, dan leer je ook relativeren. Ondanks haar ziekte is zij nog zeer dapper, terwijl het alleen maar achteruit gaat. Je staat versteld van de moed van veel mensen, ondanks hun omstandigheden. Toch lach ik veel met haar en wens haar ?een plezierige kerstfeest toe, met haar gezin.

Met vriendelijke groet,Ben Tarici

?

U bent hier