h

Week van Ben

21 december 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

Zo, het uitdelen van de tribunes en kados gaat voorspoedig. Tientallen leden helpen er aan mee: alle hulde! Als het goed is, dan hebben bijna alle leden voor de kerst het SP-kado. Het zijn prachtige kadootjes. Ik verklap nog niet wat het is! Erg de moeite waard om deze te bezorgen. Alle SP-leden in het land krijgen deze.

Ik heb met Ron zaterdag in de wijken GMS nog tribunes en kados bezorgd. Elke keer zien we weer nieuwe mooie dingen in de Heerlense wijken. Een prachtige wijk als het oude Musschemig bijvoorbeeld, met die fantastische oude mijnwerkerswoningen. Grote tuinen, de meesten nog in mooie historische toestand en van binnen zijn sommigen tot echte paleizen verbouwd. Prachtig. Ook de oude Mijnwerkerswoningen langs de zijstraten van de Sittarderweg hebben we bewonderd. De verborgen diamantjes van onze stad.

Het thuiszorg-spotje heeft de Gouden Loekie -prijs gewonnen. Wat anders dan dat stomme Fitna: miserabel plakwerk! Daaraan kan men zien dat thuiszorg een enorme draagvlak heeft onder de bevolking. Dat kan Jet Bussemaker PvdA in haar oren knopen met haar WMO: wet maatschappelijke onrust!

Weer iets van de vrije markt, waar ook de liberalen van de VVD en andere partijen zo kapot van zijn, ze hebben een plaat voor de kop. Het wordt tijd dat 'superman' Wouter Bos daar ook ingrijpt, en niet alleen de banken helpen. Wedden dat 'superman' niet bezig is met de echte veranderingen?

Zorg hoort goed te zijn! Daar krijgt iedereen direct en indirect toch mee te maken vroeg of laat. En juist in de zorg is het al jaren crisis. Vallen geen banken om, maar mensen. Dat is veel erger.

In de stad is het weer gezellig en zeer druk, de kerstdagen naderen, dan kunnen de mensen op bezinning komen. Zelf geef ik niets om kerstmis. Laatst zei iemand tegen mij: de donkere dagen komen, ik zei: om 17 uur is het al donker. Niettemin, men kan er gezellige dagen van maken. Men kan dan ook nog eens nadenken over de belangrijke dingen van het leven, zoals solidariteit onderling.

Vanmorgen heb ik nog de 'wandeling' gezien, met Jan Marijnissen, dat was op de NCRV, als ik mij niet vergist. Hij heeft altijd wel wat verstandigs te zeggen. Vaak hoor ik zeggen, dat hij weg is. Dat klopt niet, Jan is partijleider en kamerlid. En dat is ook goed van de SP, we zijn niet afhankelijk van 1 persoon, maar afhankelijk van de partij en haar leden en stemmers. Opmerkelijk ook dat de vele mensen die riepen dat de SP in zou storten als Marijnissen geen fractievoorzitter meer zou zijn, dat die nu stil zijn.

Hier in Heerlen zijn de 'verkiezingen' ook al begonnen, men wil stemmen en dus de zetel en het raadsgeld veilig stellen voor nog eens 4 jaar. Kijk eens naar de manier waarop er over Exodus gediscussieerd is. Hypocriet hoe raadsleden eerst terecht schande spreken over een spookraadslid als Petra Smeets en haar daarna binnendragen als een keizerin. Schaam jullie!

De verkiezingen zijn duidelijk begonnen, en dus gaat de oude politiek en rechts wild worden op de sp, dat was 20 jaar geleden zo, en nu nog, dus, niks nieuws. Groenlinks hoort daar tegenwoordig ook bij, Groenlinks in de raad bakt ze bruin, Het wordt tijd dat zij links worden. En niet aan het handje van Hummel lopen.

Het SP- weblog krijgt steeds meer belangstelling, ook van andere partijen, die zich willen profileren op de weblog van de SP. Ben trots op de SP-weblog -Heerlen, maar nog trotser op de vele vrijwilligers die de cadeaus hebben bezorgd.

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier