h

Week van Ben

12 januari 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Brrr, wat is het koud. Nu weet ik ook hoe een kalkoen zich voelt in een ijskast. Waarom geen Elfstedentocht in Limburg en Brabant? Dan moet men zeker te veel klunen. Zeker, we hebben niet zoveel water als in Friesland, denk ik. In het sp-huis laat ik 's nachts de temperatuur staan op 18 graden, als ik naar huis ga. Je kunt niet riskeren dat alles bevriest. We hebben wel een voordeel, we kunnen de biefstukken buiten leggen.

Heb wel gelezen dat er dooi-aanval komt, werd tijd. Zo, de voorbereidingen van de europese verkiezingen zijn ook aan de gang. Ben benieuwd wie onze lijsttrekker wordt. Als we een goede campagne houden kunnen we weer winst maken, daar ben ik van overtuigd. Vanmiddag heb ik op buitenhof een discussie gezien van drie lijsttrekkers: VVD, CDA en PvdA. Het viel mij op, er zat niet veel verschil in, ze zijn alle drie voor de vrijemarkt, maar ja, dat wisten we al. De VVD zegt het het duidelijkst! Alle drie hardleers!

Gisteren heb ik een schokkende documentaire van Louis Theroux gezien. Deze documentaire heet: Killadelphia (Philadelphia). Louis ging mee met een politie-patroullie door een wijk in deze stad: plus-minus 400 moorden per jaar! Daar zag je een hele grote kale wijk, bijna geen boom te zien en veel platte afbraakwoningen, en veel autowrakken. Je zag er veel bendes rondlopen, met wapens op zak, is daar normaal. Ontzettend veel werklozen en criminaliteit!

De hoge straffen helpen niet in Amerika: het is dweilen met de kraan open! Waarom daar geen miljarden investeren in banen en onderwijs? Gaat Obama dat niet doen, dan is hij hetzelfde dan zijn voorgangers: Geld pompen in oorlogen.

Ik ben nu een mooi boek aan het lezen: De Vliegeraar. Geschreven door: Khaled Hosseini. Heb het boek bijna uit. Gaat over twee vrienden, Hassan en Amir. Verraad, wanhoop, leugens, bedrog en liefde spelen zich af in Kabul en in Amerika. Het is een ontroerend boek: een echte aanrader!

Zo, ik ga dadelijk de zaal dweilen, door al die sneeuw is het hier vuil geworden. Deze week komen weer de tribunes aanzetten, en vrijdagavond is de nieuwjaarsborrel en volgende week is er ledenvergadering over de europese verkiezingen op 4 juni: 22 januari in het leienhoes, vanaf 19.30.

De uitnodiging is al de deur uit en aangekomen bij de leden.

Tot slot wil ik familie en bekenden van?het op tragische wijze omgekomen CDA-raadslid Trudy Souren, sterkte wensen met hun grote verlies en verdriet. Zij laat een man en vier kinderen achter. Schokkend, ik ben er stil van.

Hartelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier