h

Week van Ben

25 januari 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Rutten doet weer stoer, heb ik gelezen. Dat wordt nog wat met rechtse partijen in de verkiezingen, de 1 buitelt over de andere heen. Wilders schreeuwt weer eens over 1 of andere imam. En Verdonk blijkt nu ook volgers te hebben in Landgraaf. Ex-VVD'ers die het nu hebben over te weinig handen aan het bed en te veel managers in de zorg. Terwijl ze notabene zelf voorvechters waren van marktwerking in de zorg. Ongelooflijk wat een volksverlakkerij!

Wie heeft de grootste mond?

Rutten zegt dat de vrijheid van meningsuiting aan banden is. Vrijheid van het beledigen van andere groepen mensen is fout, dat geldt voor alle groeperingen, of je liberaal bent, socialist, moslim, Christen, je mag vrijheid van mening niet misbruiken onder het mom van vrijheidheid van meningsuiting, vind ik.

Kijk terug naar de geschiedenis, en zie wat er kan gebeuren als men alleen maar haat zaait en niet met oplossingen komt.

Ik betwijfel of deze partijen veel winst maken, want het merendeel van de mensen wil een sociaal Nederland. Of op zijn minst een Nederland waar aan oplossing gewerkt wordt. Aan ruziezoekende partijen hebben de mensen geen behoefte, men wil een betere zorg, zonder economische dwang. De menselijke maat moet weer terug, in alle sectoren.

Sommigen denken dat de ruimte voor de SP kleiner wordt, ik denk dat dat wel meevalt. Mensen prikken door al dat rechtse gebral heen. Mensen wordt snel genoeg duidelijk dat Verdonk en Wilders aan de basis stonden van de uitverkoop van zorg, onderwijs, openbaar vervoer en ga zo maar door. Van dat soort politici hebben alledaagse mensen niets te verwachten behalve scheldpartijen tegen moslims.
Wij moeten doorgaan zoals we altijd deden, dat zullen mensen waarderen. Groei zal alleen lukken
met veel strijd, dat is wel toevertouwd aan de sp, met hulp van de mensen.

Dat merk je ook als je in de stad staat en praat met de mensen, zij willen een betere samenleving, ongeacht afkomst. We hebben afgelopen zaterdagmiddag heel veel interessante gesprekken gehad. Deelden kaarten uit ivm de uitverkoop van energie aan het buitenland. Er zijn veel kaarten uitgedeeld en ter plaatse ontvangen nadat men deze heeft ingevuld, maar het belangrijkste is dat men ons vaak ziet en in gesprek kan treden.

We gaan ook de komende weken naar andere stadsdelen.

Hebt de laatse SPANNING gelezen, ging helemaal over de zorg. Ruth Oldenziel is hoogleraar Amerikaans- Europese techniekgeschiedenis op de TU- Eindhoven. Zij is Amerikanist. Ze vindt het onbegrijpelijk dat Nederland, Balkende -4, naar de VS kijkt als voorbeeld voor de gezondheidszorg. Zij zegt ook: het zijn geen Amerikaanse, maar Neoliberalen toestanden. EEN TIP VOOR OBAMA: EEN BETER WERELD BEGINT IN AMERIKA.

Neoliberalen zijn NUTS! Het SP-huis is alweer bijna een actiecentrum. Er staan weer veel acties op de agenda.
Dat met acties veel te bereiken is, hebben de schoonmakers van Center Parcs laten zien. Na ruim 1 jaar hebben zij zelfs hun eigen baas weggestuurd. Een fantastische overwinning. Ik heb hun vaak gesteund!

Met vriendelijke groet,Ben Tarici

?

U bent hier