h

LD: "CDA gunt SP-Parkstad successen niet"

16 februari 2009

LD: "CDA gunt SP-Parkstad successen niet"

Gedeputeerde Staten van Limburg, gedomineerd door het CDA, gunnen de SP in Heerlen geen succes. PvdA-wethouder P Diederen van Heerlen doet in de krant van dinsdag tal van pittige uitspraken.
Heerlen
Door Marcel de Veen

"Het provinciebestuur in Maastricht toont weliswaar betrokkenheid bij wat in Parkstad gebeurt, maar dat wordt financieel niet vertaald Dat heeft in mijn ogen alles te maken met afgunst. Gedeputeerde Staten, sinds jaar en dag een CDA-bolwerk, gunnen met name de SP de successen van de afgelopen jaren niet. Dat is betreurenswaardig. Het denken in het gouvernement belemmert de stedelijke ontwikkeling van deze regio."

De Heerlen wethouder P Diederen (PvdA, Financin en Cultuur) neemt geen blad voor de mond. Hij ergert zich over de naar zijn smaak vaak afzijdige houding van GS ten opzichte van Parkstad en centrumgemeente Heerlen.
Diederen is nu ruim anderhalf jaar wethouder in een college van SP, PvdA en VVD. Hij heeft in die tijd een aardige inkijk gekregen in de politieke mores. Niet alleen in Heerlen maar ook in het provinciehuis in Maastricht.
Van de opstelling van de rpovincie wordt hij niet vrolijk. "Parkstad zit volop in een proces van herstructurering. Heerlen bijvoorbeeld heeft de afgelopen jaren alleen al tachtig miljoen euro in de culturele podia gestoken. We zijn in de regio druk bezig met de Buitenring en het grensoverschrijdend openbaar vervoer. En wat zegt Maastricht als we aankloppen voor financile steun? Dat we eerst maar eens zelf geld in projecten moeten steken. Alsof we dat niet volop doen."
Bron: LD

CDA-fractievoorzitter Charles Claessens bevestigt nog geen uur na het verschijnen van de preview van het LD op de CDA-websitede stelling die door Pvda-wethouder Diederen gedeponeerd is. In weerwil met zijn eigen kennis en eerdere uitspraken doet hij alsof Heerlen en Parkstad geen plannen hebben.

Welke successen?
Het huidige college van Heerlen zit op zijn krent en past alleen op de winkel. Er komt weinig nieuws uit hun handen en ze voeren momenteel alleen besluiten uit de vorige raadsperiode uit, waarvoor hulde. Diederen moet eerst maar eens zorgen dat hij de genmeentelijke financin in de hand houdt, terwijl De Wit en consorten zich eens moeten beraden hoe ze Heerlen en Parkstad economisch kunnen stimuleren. Want aan die ideeen schort het bij dit college. En laten we eerlijk zijn, het geld moet eerst verdient worden voordat het uitgegeven kan worden. Als de SP en de PvdA dat begrijpen verdienen ze een pluim op hun hoed. Helaas zijn ze in Heerlen nog niet zo ver! Maar. SP en PvdA zet m op en laat jullie van je minder zure kant zien!
CDA'er Charles Claessens op de CDA-Heerlen website

Claessens vergeet voor het gemak dat Heerlen en Parkstad een economische agenda hebben neergezet (oa nieuwe energie en Heerlen als centrumstad). Claessens gaf in de gemeenteraad van Heerlen noch de Parkstad-Raad enige kritiek op de economische agenda van Heerlen en Parkstad. Claessens slaat niet voor het eerst de plank volledig mis.

Nog afgelopen maandag werd in de Parkstad-Raad (waarin in CharlesClaessens zitting heeft) duidelijk dat CDA-Gedeputeerde Herman Vrehen een foutje(of was het een 'leugentje' voor bestwil?) verkondigd had toen hij bij L1 stelde Parkstad-moe te zijn.

2 dagen ervoor hadden Parkstad en de Provincie net een akkoord gesloten over de plannen die Parkstad gepresenteerd had. Vrehen was zelf niet aanwezig. Desondanks deed hij het 2 dagen later voorkomen alsof de regio Parkstad geen economische plannen had.

CDA'er Vrehenwerpt de verdenking op zich dat hij om partij-politieke redenen 'Parkstad-moe' wil zijn. Hij wordt gesteund door nota bene de Heerlense CDA'er Charles Claessens. Voor beiden zijn partijpolitieke belangen blijkbaar groter dan het welzijn van Heerlen en Heerlenaren.

U bent hier