h

Week van Ben

2 februari 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer.

Zo juist heb ik het video-verslag van de protestactie van de SP gezien en geluisterd, tegen de verkoop van NUON. Agnes was weer goed op dreef, onder toezicht van veel pers en natuurlijk veel sp'ers. Deze actie gaat steeds meer groeien, heeft ook veel draagvlak onder de bevolking.

Ja, we zijn goed bezig, ik denk dat we nog een hete zomer krijgen, gezien het maatschappelijke verzet in binnen en buitenland, tegen de liberalisering van publieke domeinen, zoals energie, ov, zorg en wonen.

Volgens Charles Claessens Fractievoorzitter van het CDA, moet Essent verkocht worden. Hij rept met geen woord over invloed van het volk op de energie. Hij heeft het wel over wat er moet gebeuren met het geld. Typisch CDA.

In Frankrijk waren massale demonstraties tegen de crisis, miljoenen gingen de straat op. Men vindt daar ook, dat de crisis misbruikt wordt door de grote bedrijven, duizenden werkers worden ontslagen onder het mom, het is crisis. Een vrouw zei het zo: Je hoort alleen maar dat de machthebbers het hebben over banken helpen, maar niet ons mensen. En zo is het, hier is het ook zo!

Zal hier ook niet lang duren, dat de mensen massaal de straat op gaan, als je het mij vraagt.

Waar is de staatsman Bos? Waar is het antwoord op Hoe voorkomen we nieuwe ellende? Of strooien we alleen met geld om de banken-jongens te helpen? Valt mij op dat de discussie op de tv en radio, het vaak alleen gaat over banken, maar niet over gewone mensen.

In een huisblad heb ik een reportage gezien van Parkstad VVDers. Ik zal maar rechtuit zijn, de VVD vindt het leuk dat alles verkocht wordt aan de hoogste bieder. De flinke jongens uithangen met ferme uitspraken, ondertussen alles verkopen wat van belang is voor de gewone man en vrouw. Vervolgens zijn er VVD'ers die naar Verdonk of Wilders overstappen (VVDer uit Landgraaf bijvoorbeeld) en dan nog harder schreeuwen over veiligheid, maar geen woord reppen over de uitverkoop van de hele samenleving.

Balkenende heb ik ook nog gezien en gehoord op 1Vandaag, die man is erg goed in onduidelijkheid, geeft ook nooit rechtstreeks antwoord. Hij is kampioen langste-zinnen-van-Nederland en hij strijdt met een Hoensbroeks raadslid om de eerste prijs hoe-lul-ik-het-best-om-moeilijke-vragen-heen.

CDA'ers erom heen horen draaien mbt bijvoorbeeld Irak. Het is een vorm van geestelijke kwelling. En dat terwijl ze allemaal weten: Doofpot Irak, die beerput gaat open.

Het spreekuur wordt ook weer drukker. Dat heeft natuurlijk met de belastingen te maken. Men kan op woensdagavond bellen tussen 19 uur en 21 uur, en op de zaterdagmorgen bellen tussen 10 uur en 12 uur voor een afspraak. Tel: 045-5725777

Voel jij ook helemaal niks in het uitverkopen van onze controle en invloed op energie? Zeg jij ook Geen Uitverkoop Essent! Doe dan mee! Meld je aan via organisatieheerlen@sp.nl of via 045-5725777

Ik verheug me op de volgende verkiezing. Hoop ook, dat er in de verkiezingen weer een scheutje humor inkomt.

Dat vinden mensen ook leuk, dat trekt ook aan. SP kennende,? zal dat ook wel komen. Dat hebben wij in het verleden wel gezien met Jan Marijnissen.

Moeten niet zo zuur worden als het CDA, dan eet ik liever 1 tros zure druiven, daarna 1 lekkere grimbergen.

Met alles, ben ik toch optimistisch, dat moet je ook wel zijn, zeker, zonder hard werken kom je er niet.

Groeten,

de optimistische TOMAAT!

U bent hier