h

Week van Ben

8 februari 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer.

De SP heeft afgelopen zaterdag in Meezenbroek een hele hoop handtekeningen opgehaald voor behoud van zeggenschap en controle over energie. Vooral de gesprekken met de mensen zijn vaak interessant.

Wat zij vinden van de buurt, en natuurlijk de verkoop van energiebedrijven naar het buitenland. Dat geklets in de raad is allemaal leuk en aardig, maar het is veel beter met de bewoners in de stad te gaan praten, daar steek je toch een hoop van op.

Dat met die handtekeningen ophalen voor behoud van Essent, daar gaan we mee door heel Heerlen en door heel Nederland. De actie gaat als een trein, ook via internet.

Valt mij op, wij zijn groter dan we dachten, Jos van Rey (VVD) maakt ons groter dan wij zijn: SP Parkstad! Dat klinkt goed. De SP als de grote bedreiging voor CDA en VVD. Doen we met relatief weinig raadsleden in heel Parkstad dus erg goed.

Want, zeker, de SP is de grootste in Heerlen, maar in de rest van Parkstad maken helaas nog steeds anderen de dienst uit. En hier in Heerlen zit ook nog eens de VVD in de coalitie. Dus, beste Jos, even nadenken voordat je wat zegt.

Ik weet, de verkiezingen komen langzaam in het zicht, beste Jos. Je moet dus blijkbaar weer eens heel stoer klinken.

Wat anders, waarbij vooral grijze mannen in dure pakken betrokken zijn: de voetbalfusie. Ik vraag mij af wat zijn de werkelijke redenen zijn om Roda en Fortuna te laten fuseren? Wat zit hier achter? De waan van de dag! Ik bedoel, er zijn zoveel clubs die slecht draaien. Is dit de zoveelste grootheidswaanzin van de regenten? Worden traditie en historie zomaar over de balk gegooid? Vaak lees ik de VI, dan lees ik, dat toch bijna alle clubs op het randje zitten.

Als geld zo'n grote rol speelt, als alle overige dingen die een voetbalclub zijn, niet echt iets waard zijn, waarom fuseren Ajax en Feyenoord dan niet tot een Europese topclub? Wil wel eens zien als men van Ajax en Feyenoord n club willen maken, dan breekt toch de oorlog uit. Ik bedoel maar, er klopt iets niet. Wat heel erg is, men pakt de geschiedenis van een club af in plaats van uit te gaan van de eigen kracht. Bovendien lijkt het erop dat de gemeente Kerkrade zich wel erg snel rijk rekent. Want wat gebeurt er als het huidige stadion afgeschreven wordt? Zou Kerkrade (of Parkstad) dan nog de thuishaven van die nieuwe club zijn?

Deze week gaan we in de ouderenflats de ouderenkrant ingooien, in een aantal zijn ze al bezorgd. Is trouwens een hele mooie krant! Vaak vraagt men mij, Ben, waarom zit jij niet in de raad? Ik antwoord dan, dat wij daar al goede mensen hebben zitten en dat ik genoeg te doen heb. Zeker, raadslid zijn is belangrijk, je vertegenwoordigt de bevolking die op de sp heeft gestemd, daar moet je ook voor uit kunnen komen. Maar nog veel belangrijk is het dat je als partij op straat en in de wijken actief bent.

Zeker, ik ben trots dat wij de grootste zijn in Heerlen, maar dat komt, dat door veel SP-ers zeer hard is gewerkt. Dat blijft de SP ook doen, dan kun je alleen maar groeien. De SP blijven meehelpen, dat doe ik met plezier!

Kijk, je kan wel zeuren, maar daar kom je niet ver mee, je moet zelfverzekerd zijn en een beetje humor erbij, dat is zo belangrijk Je kan 100 redenen hebben om niets te doen, maar er zijn duizenden redenen om wel wat te doen, anders waren we niet zover gekomen.

Deze week komt de tribune weer aanzetten. In ieder geval, dit jaar gaan we er een flinke schep acties er bovenop doen.

Zo kennen de inwoners van Heerlen ons ook allang.

De groeten van de optimistische TOMAAT,

Ben Tarici

U bent hier