h

Week van Ben

19 februari 2009

Week van Ben

Met enige vertraging. En excuses van de webmaster:De Week van Ben!

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer.

Afgelopen zondag heb ik Buitenhof gezien en gehoord. Agnes Kant, Mark Rutte en Alexander Pechtold waren aanwezig. Wilders was ook uitgenodigd, maar kwam niet, durfde niet. Hij zou zelf de term Laf gebruiken.

Het kabinet wil miljarden bezuinigen, vooral op zorg, uitkeringen en pensioenleeftijd c.q. AOW. VVD en D66 hebben er wel oren naar, maar Agnes Kant helemaal niet. Ze zei: Toen de banken geholpen moesten worden, was de regering er als de kippen erbij, nu de mensen geholpen moeten worden, worden deze in de steek gelaten en moeten de gewone mensen het gelag betalen. VVD en D66 gaan de schaamte voorbij. VVD wil zelfs 40 miljard bezuinigen.

Agnes, je was goed op dreef.

Soms hoor ik mensen zeggen: er zijn denkers en doeners. Wat bedoelen zij ermee? Alleen denken en niets doen? Doeners zijn mensen die denken en doen. Het wordt tijd dat denkers die langs de lijn staan ook eens wat gaan doen. Gelukkig is de sp groot geworden door te denken en te doen: idiale combinatie! Doepartij zijn wij!

De handtekeningen -actie loopt als een trein. In Hoensbroek zijn we op initiatief van Irma Koopman, goede zet van Irma, midden op de markt gaan staan, daar horen sp-ers ook thuis, tussen de mensen. We hebben in een paar uur honderden handtekeningen opgehaald, ook zeer interessante gesprekken gehad. Kwam natuurlijk veel bekenden tegen op de markt. Het was ook goed weer. Van te voren zijn er nog vele ouderenkranten in de brievenbussen van de ouderenflats gegooid.

Dag erna zijn we in centrum-Heerlen gaan staan, daar zijn ballonnen uitgedeeld en handtekeningen opgehaald. De actie groeit en groeit! Er komt nog veel meer aanzetten.

Het belastingspreekuur is voorlopig volgeboekt, zo groot is de toeloop. De rest gaat gewoon door.
Ben benieuwd wat in de SPreekbuis komt te staan. Deze week gaat de tribune weer weg.

We zoeken nog uitdelers, wie wil de tribune bezorgen in zijn wijk?

Laat wat weten; 045-5725777

Als je in het SP-huis komt, dan ruik je de actie, en natuurlijk de koffie. Vaak is het hier net een bijenkorf. Vaak zijn hier ook interessante verhalen te horen, vooral van ouderen, die vroeger in de mijnen hebben gewerkt. Laats waren hier een paar Italianen binnen, die hadden vroeger in de mijnen gewerkt. Prachtig als je die verhalen hoort. Vroeger had je in Hoensbroek een groot onderkomen voor Italianen, men noemde dat het Italianenkamp.Zij werkten allemaal in de mijnen, 1 ding vond ik niet leuk van hun, zij gingen met de mooiste vrouwen aan de haal, haha!

Met vriendelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier