h

Week van Ben

23 februari 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Het carnavalsfeest is losgebroken, met natuurlijk de carnavalshit van de sp over Essent: prachtig! Stond zelfs op de site van de Telegraaf. Zou ook op de landelijke SP-site moeten staan, maar dan moet er een vertaling bij, ik denk dat men buiten Limburg en Brabant het dialect niet verstaat.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben wij in het stadsdeel- Heerlerheide gestaan, ivm verkoop Essent. Hebben weer veel handtekeningen opgehaald, vooral de gesprekken met de mensen waren interessant. Veel mensen zijn woedend over de aanslag op de pensioenen. We stonden bij de plus-markt, veel mensen waren al verkleed in carnavalskleding, vooral jongeren.

Kwamen opvallend veel sp-leden- en -sp-stemmers tegen. Ik zou ook naar de zeer lange optocht in Heerlen gaan kijken, maar mn zoon Nando belde mij op, Nando vroeg of ik mee wilde gaan naar Ajax-Volendam, had nog kaartjes weten uit te halen. Dus naar Ajax toe!

Ik vind de sfeer bij het voetbal vaak prachtig, ga ook wel eens naar Roda. Van hieruit zijn we zo bij Roda, ligt op de grens van Kerkrade-Heerlen. Of Roda nogin de eredivisie blijft of zelfs blijft bestaan, dat is nog maar de vraag, misschien volgende seizoen tegen Top Oss. Nog niet zo lang geleden won Roda nog van AC Milan in Milaan. Ongelooflijk. Wat is er toch misgegaan? De gemeenteraad van Kerkrade moet nu miljoenen uittrekken, maar wil wel een onderzoek naar het falen van de bestuurders van de club.

Heb de toespraak van SPer Dennis de Jong gehoord: Lijstrekker voor de Europese verkiezingen. Nederland wil minder Brussel. Als wij een goede campagne voeren, dan kunnen we goede winst halen. Ik verheug me er al op!

Valt mij op, dat Frans Timmermans PvdA kapot is van Europa, vooral van Brussel. Hetlijkt het erop dat het voor hemonbelangrijk is welk geluid uit Europa komt.Vreemd om een PvdA'er als hijnooit over eenSociaal-Europa te horen. Hebde indruk dat Frans omhooggevallen is.

Als ik Balkenende op tv zie, dan zie ik een voetballer die voordat hij het veld op gaat al verloren heeft. Zeker, de crisis is erg, maar dan moet je ook delen als het slecht gaat.Maar tja,dat doet hij ook niet als het goed gaat,

Jan Marijnissenzatbij De Wereld Draat Door, hij had een goede analyse over de richting van het kabinet.

Hier in het zuiden zijn bijna alle winkels met carnaval gesloten.De optocht van Heerlenheeft natuurlijk weer leuke verrassingen opgeleverd. Er is genoeg stof voor wat Limburg en de crisis betreft. Ik hoop niet dat ze met tomaten gooien, deze kunnen hard aankomen, dat doen we wel met de verkiezingen.

Er zullen tomaten meedoen, heb ik gehoord. In iedergeval, ik wens jullie allemaal een leuke carnaval!

Hartelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier