h

*nu met fotos* SP bezet elektriciteitshuisje!

13 maart 2009

*nu met fotos* SP bezet elektriciteitshuisje!

Om de boodschap stroom in eigen handen, die de SP de laatste week luidkeels verkondigt, op ludieke wijze kracht bij te zetten, hebben SP-ers uit verschillende Limburgse afdelingen vanmorgen het elektriciteitshuisje van Essent bij het busstation in Heerlen tot publiek bezit verklaard.

In een poging de druk op provincie- en gemeentebestuurders verder op te voeren, werden drie metersgrote spandoeken aan het gebouw bevestigd, met als doel tegen de verkoop van Essent aan het Duitse particuliere energiebedrijf RWE te protesteren. De SP vindt dat Essent publiek bezit moet blijven, zodat prijs en kwaliteit niet aan de vrije markt overgelaten worden. Jordy Clemens van de Heerlense SP: De zeggenschap over onze energievoorziening uit handen geven is uiterst onverstandig, en bovendien onnodig. Verkoop is niet onvermijdelijk, de prijs en kwaliteit van een dergelijke basisvoorziening van ons allemaal moet gewaarborgd blijven. Daarom hebben we vandaag het elektriciteitshuisje - en daarmee Essent - tot publiek bezit uitgeroepen!.

Onder leiding van Tweede Kamerlid Jan de Wit, die de bezettingsverklaring onthulde en voordroeg, werd wederom een groot aantal handtekeningen verzameld tegen de verkoop, die op 10 april aan Provinciale Staten zullen worden aangeboden. Later op de dag zal de SP nog in Kerkrade te vinden zijn, waarna morgen in Geleen en Maastricht betoogd zal worden om voor alle Limburgers een betrouwbare n betaalbare energievoorziening te waarborgen.

Een fotoreportage!
Foto's door Ali Behroozi en Henk Gras


In alle vroegte vertrok een 25-tal SP-ers richting busstation.


Daar aangekomen begonnen we snel de bezetting op te zetten.Met spandoek de ladder omhoog! Intussen werden posters geplakt en werd het gebouw afgezet.

ROOD in actie! (Lotte, Paul en een onherkenbaar ROOD-lid)


SP-ers luisteren naar Jan de Wit die net een verklaring van publiek bezit heeft onthuld.


Daarna werden er - onder andere door hem - handtekeningen opgehaald en gingen we in gesprek met reizigers.


Meer actie n sfeer!

Ondanks de ludieke inslag van deze actie is het meer dan ernstig: geen uitverkoop van Essent!!


Beluister hier het korte radio-interview dat tijdens de actie werd opgenomen.
Kijk ook eens op de landelijke actiesite!

Heeft u ook al uw stem laten horen?
- Teken on-line tegen de verkoop!
- of help mee! mail: organisatieheerlen@sp.nl

U bent hier