h

Verkoop Essent

30 mei 2009

D66 Eurokandidaat: Verkoop Essent is linke soep

Afgelopen woensdag ging SP-eurokandidaat Ron Meyer bij L1LT in debat met D66 eurokandidaat Jan Willem Bertens. De 73jarige Bertens was eerder ambassadeur en europarlementarir.

Lees verder
15 mei 2009

Een bizarre dag in Den Bosch

Vandaag werd het trieste nieuws bekend dat het Brabantse provinciebestuur op een slinkse manier alsnog VVD en PvdA (naast de eerder al voor verkoop pleitende CDA en D66) de mogelijkheid heeft gegeven te draaien en opeens vr verkoop te stemmen. Daarmee is de Brabantse politiek gezwicht voor het grote geld en de loze beloften. Lees ons weblog van eerder vandaag over hoe diverse partijen hun ziel verkochten.

Lees verder
15 mei 2009

Ziel verkocht

De Essent-Soap kreeg vanmiddagin Noord-Brabant een bizar einde.
Gisterenspraken deNederlandse werkgevers zich uit tgen verkoop! De PvdA in de Tweede Kamer sputtelde voor de bhne nog wat tegen. Aan de zijlijn riepen diverse PvdA'ers hun partijgenoten op niet te verkopen en af te wachten. Diezelfde PvdA'ers aan de zijlijnnamen echter niet het initiatief om Essent en NUON zlf te redden. Dus waren alle ogen gericht op Brabant. Brabant had immers NEE gezegd tegen de verkoop.

Lees verder
13 mei 2009

Vrijdag actiedag Essent in Den Bosch

Het Brabantse college van Gedeputeerde Staten dreigt Essent te verkopen, ondanks een duidelijke uitspraak van Provinciale Staten tegen verkoop. De SP vindt dit onaanvaardbaar en een beschamende, ondemocratische actie. Daarom trekken SP-ers aan de bel in de Tweede Kamer en de Provinciale Staten van Brabant en komt er aanstaande vrijdag nog een grote protestactie in Den Bosch.

Lees verder
11 mei 2009

Essent, Brabant en democratie

"We willen weten wat de coalitiefracties doen als de oppositie een motie van wantrouwen indient. "
VVD-gedeputeerde Onno Hoes van Noord-Brabant over het uitstel in de Essent-kwestie in Brabant

Lees verder
7 mei 2009

SP teleurgesteld: meerderheid Raad vr verkoop Essent

Het is voor eens en voor altijd duidelijk geworden bij wie je wl en bij wie je niet moet zijn voor een sterke democratische publieke invloed op basisvoorzieningen. Als je zelfs gedurende deze crisis vindt dat je de publieke invloed op Energieverder kunt uithollen, dan ben je echt hartstikke nuts. Dan zit het neo-liberale virus blijkbaar hardnekkig in je bloedbaan.We kunnen blij zijn dat er in de Brabantse Staten verstandigere mensen zitten.
SP-fractievoorzitter Ron Meyer

Lees verder
28 april 2009

CDA: dat gezeur ook van die volksvertegenwoordiging!

De provinciale SP-fractie is verontwaardigd over het pleidooi van CDA-fractievoorzitter Frische om Essent toch te verkopen aan het Duitse RWE, ondanks het tegenstemmen van Noord-Brabant. Frische vindt dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het besluit van Provinciale Staten naast zich neer moeten leggen en de aandelen van Essent moeten verkopen.

Lees verder
24 april 2009

Brabant tegen, geen verkoop Essent?

Na 12 uur vergaderen besloten de Provinciale Staten van Brabant vandaag niet haar aandelen in Essent te verkopen. Als gevolg daarvan lijkt het erop dat de verkoop van het energiebedrijf niet doorgaat, koper RWE krijgt nu immers niet de gewenste 80 procent procent van het bedrijf in handen. Eerder besloten Provinciale Staten van Limburg onder luid protest van de SP hun aandelen wel te verkopen. Nu ziet het er naar uit dat ook de Limburgers - dankzij Brabant en ondanks PvdA en CDA in de Provincie Limburg - toch hun energiebedrijf in eigen handen kunnen houden.

Lees verder
19 april 2009

SP Essent-quiz: raad het citaat!

Niet alleen de SP is kritisch ten opzichte van de verkoop van Essent en de andere energiebedrijven. Afgelopen week stond het volgende in de Volkskrant:

Lees verder
19 april 2009

PvdA in de Staten: SP doet aan pure volksverlakkerij!

De PvdA in het Limburgs Parlement beschuldigt de SP van pure volksverlakkerij in het Essent-dossier. De SP verzet zich zich tegen de voorgenomen verkoop van Essent aan het Duitse energiebedrijf RWE. Maar volgens de PvdA doet de partij dat op oneigenlijke gronden. Ze doet net of Essent een ouderwets nutsbedrijf is zonder winstoogmerk, terwijl het een gewone onderneming is met overheden als aandeelhouder, aldus de PvdA.

Lees verder

Pagina's

U bent hier