h

Week van Ben

2 maart 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer.

Zo, het was weer een drukke week. Ik hoop dat de carnavalvierders zich goed hebben vermaakt, daar gaat het immers om, denk ik. Zoals jullie weten, ik ben naar Ajax-volendam geweest, prachtig die sfeer, waar 50.000 mensen zitten.

Volgend jaar loop ik misschien meein de optocht. Een leuke politieke grap hoort er bij.

Over grappen gesproken. Leefbaar-Heerlen wil dat de gemeente Heerlen Roda JC steunt. Alsof Heerlen geen andere dingen aan zijn hoofd heeft dan duurbetaalde voetballers te betalen.

Als de club winst maakt dan geven zij de winst ook niet aan de gemeente. Ik ga graag naar Roda kijken, maargemeenschapsgeld aan een betaald voetbalclub???

Niettemin, ik hoop dat Roda zich handhaaft in de eredivisie.

Zo, ik heb gisteren bij bekenden weer twee nieuwe sp-leden ingeschreven, ik moest bij hen komen, niemand anders zeiden zij. Toen ben ik maar gegaan. Op het spreekuur maakt men ook vaak mensen lid.

Die nieuwe leden rollen meteen in een grote actie. We zijn momenteel volop bezig met een campagne tegen de Uitverkoop van Essent. Er is zelfs een spel gemaakt door de SP. Speel Grijp De Graaiers is een leuk spel, staat op website van de landelijke sp: doe mee!

Ook laten we de handjes wapperen. Met een paar man hebben we 1 van de spreekkamers veranderd, er staat een ander buro in en betere stoelen. Alleen de bovenkant van het buro moeten een paar plekken bewerkt worden, het ziet er in iedergeval frisser eruit. De andere kamer ziet er ook goed uit. Binnenkort verschijnen de foto's.

Het oude buro, bijna antiek, hebben we in stukken gezaagd, anders kregen we deze niet naar onder. Binnenkort komen er meer veranderingen in het sp-huis. Onder heb ik ook wat opgeruimd, de tv en muziek staan nu op een mooi kastje.

Het buro en het kastje,deze zijn gebracht door Yolanda en Ruud, op een aanhangwagen. We zouden daar eerst mee wachten voordat we het zouden opbouwen, zoals jullie weten, ik ben heel erg doortastend, niet lang wachten, direct beginnen, Hans, de andere Hans, ik en Franck hebben er goed aangewerkt.

Over verandering gesproken. Ik zag laatst een impressie van het plein aan de voorkant van de schouwburg.Een impressie naar aanleiding van ideeen van burgers. Als het zo wordt, danzal hetstraks prachtig groen worden.

Er komt ook een fietsenplan, heb ik begrepen. De gemeente is van plan het idee van ROOD over te nemen. In 2007 voerde ROOD- de jongerenafdeling van de SP in Heerlen- actie voor gratis fietsen.

Enkeledagen geleden was ik in de Oud-Passart, dat speelplein is prachtig geworden, zeer goede aanwinst voor de buurt en de kinderen. Heerlen timmert letterlijk goed aan de weg. Molenberg komt ook goed in ontwikkeling.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het anders willen. Dat is ook goed. Discussie houdt iedereen scherp. Er zijn echter ook enkele SP-haters actief. De SP is groot en doet het goed in Heerlen, de verkiezingen staan voor de deur.

Zo, ik eindig, ik ga de stad in, ga 1 grimbergen drinken. Dat mag toch van jullie? Terwijl ik dit schrijf is het prachtig weer, zal druk zijn in de stad.Geef mij maar de binnenstad met zijn vele restaurants en Cafes, en culturele activiteten.

Groeten,

Ben Tarici

U bent hier