h

Essent: actievoeren in cartoons

2 april 2009

Essent: actievoeren in cartoons

De SP voerde dinsdagavond in Thorn actie bij een aandeelhoudersbijeenkomst van Essent (klik hier voor een verslag en foto's!). Cartoonist Lars Ickenroth had in sneltreinvaart een paar mooie uitspraken van vooraanstaande Nederlanders omgezet in een leuke cartoon.

Hier de resultaten en de citaten waarvan ze afgeleid zijn nog eens in het groot!

Gemaakt door Lars Ickenroth

CDA-er Hessels: Het CDA blijft een sterk voorstander van publiek aandeelhouderschap van energiebedrijven. Betrouwbare en betaalbare energievoorziening is een eerste levensbehoefte en hoort dus ook zeker tot het takenpakket van de overheid.

Gemaakt door Lars IckenrothWouter Bos: Provincies die hun aandelen willen verkopen omdat ze denken dan meer geld te kunnen uitgeven dan nu, rekenen zich onterecht rijk en snijden zichzelf in de vingers. 090401-cartoon-grossmanJrgen Grssmann is de baas van RWE. In 2008 kreeg hij een basissalaris van 2,7 miljoen euro. Hij verdiende een bonus van 4,3 miljoen euro. En RWE stortte 2 miljoen euro in zijn pensioenpot. Zo ontving Grssmann in totaal 9 miljoen euro. 090401-cartoon-wiegelHans Wiegel: Er zal winst moeten worden gemaakt. Straks gaan de prijzen hier dus omhoog. De Nederlandse burger zal de rekening betalen.

U bent hier