h

Provincie blijft doof voor mening Limburgers

10 april 2009

Provincie blijft doof voor mening Limburgers

Vandaag trokken in alle vroegte SP-ers uit heel Limburg naar het Gouvernement in Maastricht, daar stond namelijk bij de Statencommissie de verkoop van ons energiebedrijf Essent op de agenda. D kans dus om te laten zien dat wij stroom in eigen handen willen houden en waarom dat zo belangrijk is.

Statenleden kregen uit handen van een van de vele SP-ers flyers met daarop argumenten tgen de verkoop, vaak afkomstig van partijgenoten van de voor-verkoop-stemmende PvdA-ers en CDA-ers. Ook werden de prachtige cartoons van Lars weer ingezet om onze boodschap met een ludieke noot te ondersteunen.

Die boodschap werd onder andere kracht bijgezet door de vergadering te bezoeken met een manshoge kip: de 'kip met de gouden eieren,' die symbool staat voor Essent. De aanwezige Statenleden besloten helaas in meerderheid (alleen SP, VVD, GroenLinks en D66 waren tegen) deze 'kip met de gouden eieren' tegen de wil van een grote meerderheid van de Limburgers toch te verkopen. Dit tot grote vreugde van de gedeputeerden die de al maandenlang de eurotekens in de ogen hebben staan en blind zijn voor de grote nadelen die aan verkoop kleven.

Meehelpen? Graag! Juist nu is uw hulp hard nodig.
Protesteer NU mee door een mailtje te sturen waarin u zich tegen de verkoop uitspreekt naar alle leden van de Provinciale Staten. Dit kan gemakkelijk via het volgende e-mailadres: postbus@prvlimburg.nl.

Meer over de acties die de SP voert tegen de verkoop van Essent?
Kijk in ons dossier uitverkoop Essent.

U bent hier