h

Week van Ben

30 augustus 2009

Week van Ben

Zelfs in deze zomerse tijden vertelt Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde. Geen komkommer-, maar tomatentijd aan de Oude Kerkstraat!

Als grote partij maak je ook wel eens minder leuke dingen mee. Je vergist je wel eens in mensen. Soms kom je daarsnel achter, soms pas heel laat.Als SP verwachten we dat mensen strijden en blijven strijden voor een betere samenleving, ook als het moeilijk is, ook als mensen moe zijn. Voor een socialeresamenleving en een eerlijke verdeling van welvaart en macht.Een hele tijd geleden had Sjef Kleijnen harde kritiek op Ivonne Verhoeven, ze werd voor rotte vis uitgemaaktomdat deze uit de SP-fractie ging en zich aansloot bij een andere club. Sjef had ten gelijk. Maar Sjef is Sjef niet meer.

Want, nu doet Sjef hetzelfde.Ik voel mij verraden door een politieke vriend. Sjef en drie SP-raadsleden zijn er uit gestapt, behalve SP-raadslid Elke. Sjef wijst wel naar de landelijke SP, maar dat is te gemakkelijk. Ik weet dat Sjef van alle kanten ondersteuning aangeboden heeft gekregen, maar dat hij die altijd wegwees.Sjef moet naar zichzelf wijzen, hij is veranderd, heeft jarenlang gestreden tegen het CDA en de regentencultuur. Nu zit hij bij ze op schoot en blijkbaar wil hij niet meer vechten. Sjef is Sjef niet meer. Dat doet pijn.

Er is iets met hm gebeurd. Niet met de SP. Die is nog steeds dezelfde partij. Een hardwerkende sociale partij met ruimte voor discussie. Maar altijd met het uitgangspunt: zonder actie geen fractie. En daar zit volgens mij het probleem van Sjef en de anderen. Dat ze het standpunt Essent alsargument om te breken aanhalen, is belachelijk. Dat ziet iedereen. Dat ziet de Valkenburgse kiezer ook en die zal over deze overlopers oordelen.
Als jedan uit de partij stapt, wees dan wel eerlijk over de redenen. Dat jij veranderd bent, wijs dan niet naar anderen!

Het is ook nog kiezersbedrog, Sjef en de drie raadsleden, hebben de SP-stemmers in Valkenburg een schop onder de kont gegeven. Ook dat doet pijn. Ik hoor het hem vroeger nog zeggen over de weglopers van andere partijen: eigenbelang! En: "als partijen niets doen, behalve met de verkiezingen, dat moeten zij dat zelf weten, maar wij werken anders." De SP is een landelijke actieve partij, onze belangrijkste zaak is, contact houden met de gewone mensen. Als raadsleden, van welke partij ook, weglopen naar een andere partij, de zetel en geld meenemen, dan noem ik dat oplichterij, daarvoor hebben de mensen niet op hen gestemd. Ook op niet op Sjef Kleinen. Hij is verdorie geen almachtige, hij is de keizer van Valkenburg niet,wat denkt hij wel?

Sjef, vroeger was je een rasechte SP er, nu ben je een liberaal geworden, je bent zelfs vr de verkoop van de energiemarkt. De mensen kotsen van de verkoop van publieke zaken, zoals energie, openbaarvervoer, gezondheidszorg en huurwoningen. Is je afstand van de gewone mensen zo groot geworden dat je dat niet meer ziet?

Als een afdeling niets meer doet, dan kan je het vergeten. Dan ontstaat een Pvda-kloof. Een gat naar gewone mensen.

Binnenkort komen er flinke acties in Heerlen en omgeving. Eind september worden 45.000 zorgkranten in Heerlen uitgedeeld, landelijk zullen het een paar miljoen zijn. Ook gaan we vol aan de slag met de strijd tegen de AOW-leeftijdverhoging. 65-blijft-65!

Ik verheug me er al op. Actief en schouder aan schouder met gewone mensen!

Groeten,

Ben Tarici

U bent hier