h

Aftrap AOW-campagne met Balkenende-dubbelganger!

6 september 2009

Aftrap AOW-campagne met Balkenende-dubbelganger!

Verschijning Balkenende zorgt voor 'volkswoede' in Heerlen: "die man moet direct met AOW!"


De SP heeft in Heerlende campagne voor behoud van de AOWmet 65 afgetrapt. Eenbericht dat Balkenende eenonaangekondigdflitsbezoek aan Heerlen zou brengen, zorgde voor enige verwarring bij nieuwsgierigen. Onder grote belangstellingarriveerdeeen Balkenende-dubbelganger inHeerlenom mensen te feliciterendat zij 2 jaar langer door moeten werken. "66, 67, 68, 69, eenmaal, andermaal. Lekker doorwerken. De VOC-mentaliteit!Bedanktmede namens Wouter Bos ende bankiers!"riep Balkenende.Boze Heerlenaren konden bij de SPdirect hun afkeer tegen de plannen van Balkenende en Boskenbaar maken.

De SP voert in de komende weken actie om de AOW-leeftijd op 65 te kunnen houden. De regering wilde AOW-leeftijd verhogen naar 67. "Asociaal, domen onnodig" zegt SP'er Ron Meyer. "Ze willen gewone mensen de crisis laten betalen die door gierigaards veroorzaakt is. Dom is het ook, want de jeugdwerkloosheid is enorm. Dan ga je toch niet ook nog eens ouderen verplichten langer te werken of solliciteren! Dat zorgt voor ellende.Dat weten ze bij CDA, PvdA, Christen Unie, D'66en VVD ook wel" vult Meyer aan. De SP beschouwt de plannen van het kabinet als een nieuwe aanval op opgebouwdesociale rechten.Met de leus 65-blijft-65 voert de SPde komende tijd inParkstadsamen metvakbonden, jongerengroepen en andere clubsactie."Mensen moeten weten dat het nu of nooit is! Als we nu niet massaal in opstand komen, wordt het door de strot geduwd. Wij trekkenalvast hetharnas aan!"

"Laat Balkenende en co eerlijk zijn: als je de subsidie op de allerduurste miljonairsvilla's in stand houdt, als je dure straaljagers aanschaft en als je de winstbelasting voor grote bedrijven verlaagt, maar wel wil dat een schoonmaker, verpleegkundigeof politie-agent langer doorwerkt, dan is dat een politieke keuze. De zoveelste aanval op opgebouwde sociale rechten van gewone mensen! Het is nu of nooit. Als we genoeg mensen op de been brengen, draaien Balkenende en Bos net zo hard de andere kant op! Daar staan ze immersbekend om."

U bent hier