h

"De Mam, de Mijnwerker en de Ezel hebben groot gelijk!"

19 september 2009

"De Mam, de Mijnwerker en de Ezel hebben groot gelijk!"

Onverwachte enSTANDVASTIGE steun voor 65-blijft 65!

Tientallen Heerlense iconen maken vandaag duidelijk wat zij van de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 vinden. Onder anderede Mam, de Ezel, de Mijnwerker, Jacques Plechtig, Petrus Savelberg end'r Maatbuul spreken zich in duidelijketaal uit tegen afbraak van de AOW. De SPgeeft de Heerlense iconen groot gelijk en roept op tot actie!

"AOW met 67? Ze kinne mich de poekel op!" zegt de Mijnwerker nabij het gemeentehuis. "Doorwerken tot 67? Welke Ezel heeft dat bedacht?" laat de Ezelop het Pancratiusplein weten. Beide Heerlense iconen krijgen steun van'vrienden':d'r Maatbuul ("Doorwerken tot 67, d'r Maat is vol!"), de Mam ("De Mam wil zitten op de bank, niet werken voor de Bankiers"),Petrus Savelberg ("AOW met 65 is HEILIG" en "Doorwerken tot 67 is dat wel Christelijk?"), d'r Keb va Hele ("AOW naar 67? Wat inne Kwatsj") en Jacques Plechtig (I have a Dream: AOW met 65!") trillen van woede op hun sokkel.

"De Mijnwerker, deEzel en de Mam hebben helemaal gelijk. Als zelfs de standbeeldenzich bewegen, tja...dan hebben Balkenende en Bos het wel erg bont gemaakt" zegt SP'er Ron Meyer met een glimlach.
Hij vervolgt: "Maar serieus, het is de hoogste tijd dat niet alleen de standbeelden maar ookLimburgerszich massaal uitspreken tegen het asociale plan om de AOW naar 67te verhogen. Balkenende en Bos denken blijkbaar datze ons dit door de strot kunnen duwen.Iedereen die het onacceptabel vindt dat Jan-met-de-pet de crisis moet betalen, die moet n opstaan. Niet morgen of overmorgen, maar n..."


Op 7 oktober vindt er in Heerlen een manifestatie plaats georganiseerd door diverse vakbonden. De SP roept heel Parkstad op om 7 oktober naar de 65-blijft-65 Manifestatie te komen.









U bent hier