h

Nep-Balkenende opnieuw niet welkom in Heerlen

26 september 2009

Nep-Balkenende opnieuw niet welkom in Heerlen

Nadat een eerder bezoek al had gezorgd voor een Heerlense 'volkswoede' probeerde de premier vandaag een nieuw bezoek aan Heerlen af te leggen. Opnieuw kwam CDA-er Balkenende de mensen in Heerlen 'feliciteren' met het feit dat ze dankzij de plannen van dit kabinet twee jaar langer moeten doorwerken voor ze met pensioen kunnen. En wederom werd de premier niet warm ontvangen. In tegendeel zelfs, mensen zetten juist massaal handtekeningen onder de SP-petitie om de AOW-leeftijd op 65 te houden.

Mensen prikten massaal heen door de mooie praatjes van Balkenende. Het is niet nodig de AOW-leeftijd en het is zelfs zeer onverstandig. "Juist in tijden van enorme werkloosheid onder zowel jongeren ls 55-plussers wil dit kabinet ng meer mensen de arbeidsmarkt op gaan jagen, dat is vragen om problemen," zegt SP-er Yolanda Claessens.

Heel veel mensen op straat zien een kabinet met veel praatjes over eerlijk delen maar zien er niks van terug in de plannen. Er is wl geld voor straaljagers, er is wl geld om dure villa's met belastinggeld te subsidiren en er is wl geld voor belastingverlagingen voor grote bedrijven. Hoe kun je dan uitleggen dat je onze hard bevochten sociale zekerheid af moet breken omdat er zogenaamd geen geld is? Niet. En dat bleek dan ook uit de opmerkingen die mensen in de richting van Balkenende maakten.

Vanaf zijn spreekgestoelte liet de nep-Balkenende zijn boodschap door de Saroleastraat schallen, ook gaf hij bij zijn vertrek aan dat ook zijn collega Bos van de PvdA binnenkort ook naar Heerlen zal komen. Ook de PvdA wil de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67 jaar.

Foto's: Jeremy Creugers / SP

U bent hier