h

Week van Ben

21 september 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Dat was me een heftig weekje dat met die algemene beschouwingen. Agnes Kant was en is goed op dreef. In de Telegraaf zegt ze: het gaat niet om de vorm, maar om de inhoud. Inhoudelijk was ze sterk, en vorm heeft zij ook.

Wilders gaat maar door met zijn vuilspuiterij. Hoofddoekjes noemt hij vervuiling. Wat is de volgende stap? Als er vervuiling is, dan is toch Wilders. Je bent wat je doet, zeg ik maar. Mark Rutte doet overdreven flink: stoere jongens, ferme knapen! Femke komt bekakt en gekunsteld over. Pechtold kwam met een intelligente actie aan, hij had een aantal boeken en agendas als voorbeeld. Voor de rest is hij ook een liberaal, die ook verantwoordelijk is voor de uitverkoop van de publieke sector en hij wil er nog mee verder gaan ook.

Deze week is zeer hard gewerkt door de SP, er is gefolderd, er is geplakt, er is geverfd, getimmert en geschilderd. Ook zijn er handtekeningen opgehaald. Er is koffie gedronken en vlaai gegeten, een paar dagen is er keihard gewerkt.

's Morgens om 6.30uurzijn10 SP'ersnaar de stadsdelen cq centrum gegaan om de spandoeken en borden te plaatsen. Ook op een aantal rotondes zijn borden geplaatst. Het resultaat mag er zijn: prachtige borden en spandoeken die zeer goed opvallen. Veel mensen hebben zich goed ingezet, heel Heerlen heeft het kunnen zien, en er is veel over gesproken. Op het weblog kunnen jullie het zien. Bij deze wil ik alle kameraden bedanken, ook degene die dit bedacht hebben. Dit is nog maar een voorbode wat nog komen gaat.

De onrust bij de reizigers en chauffeurs van lijn 42 groeit alsmaar verder. Men is kwaad op Veolia dat deze de drukke lijn 42 wilt opheffen. Hier moet zeker de SP een onderzoek doen, en met de chauffeurs en reizigers actie ondernemen

In plaats dat Veolia op de vingers wordt getiktdoor PvdA er Kerstjens, ontvangt Veolia miljoenen euros. Dit laat zien dat de privatisering van openbaar vervoer totaalfailliet is.

Op de Molenberg hebben wij nog pamfletten uitgedeeld, want de bewoners moeten op de hoogte blijven van de acties van de mensen op Molenberg. Men ziet, de SP en bewoners zitten niet stil.

Afgelopen zaterdag was er veel te doen in Hoensbroek, zoals een kindermarkt, en ballonvaarten op Kasteel Hoensbroek. Ik ben gaan kijken. Je weet niet wat je ziet. Het is een prachtig gezicht, zeker 20 luchtballonnen stegen op, er was ook van alles te doen, natuurlijk als middelpunt het prachtige kasteel. Duizenden mensen komen er op af.

Over drukte gesproken: de Tribune van september is ook al weg. Er is veel aandacht voor de 65-blijft-65-campagne. Die campagne kentook eenTV-clip, 65 blijft 65, van de ouderen en jongeren op SP-TV, deze moeten jullie zien, dat is echt schitterend!

De tomaten groeten,

Ben Tarici

U bent hier