h

Week van Ben

18 oktober 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Vorige week heeft de SP op lijn 42 een enquete gehouden ivm het schrappen van lijn 42. In een volle bus hebben wij de reizigers gevraagd wat zij vinden van het voornemen van Veolia om lijn 42 te schrappen.

Op het busstation heeft de SP de reizigers ook gevraagd wat zij ervan vinden. Velen waren verbaasd en verontwaardigd.Een groepjongeren zei: moeten wij dan vanuit Hoensbroek lopen naar de Woonboulevard? Een oudere mevrouw zei:ze willen niet alleen dat mensen tot 67 jaar doorwerkenmaar nu pakken ze ons ook nog de buslijn af. Waar zijn ze mee bezig, vroeg ze zich af? Het komt er op neer datVeolia de drukke lijn 42 wil opheffen.

Vanaf 1 november kunnen mensenniet meer in lijn 42 stappen. De drukke lijn 21 is het alternatief, maar lijn 21 gaat niet over woonboulevard en is nu ook alheel druk. Een groot nadeel voor scholieren van Arcus en voor mensen die rechtstreeks naar de Woonboulevard of vanuit Hoensbroek naar Heerlen willen.

Veolia wil vanafHeerlen-centrum een klein busje- lijn 39- inzetten. Het is lachwekkend en schandalig tegelijk! Tijdens de enquete in de bus, was de boosheid van mensen voelbaar.n van dechauffeurs zei ook: veiligheid van de bussen staat ook op het spel. Want de overige bussen uit Hoensbroek zitten echt nu al heel vol. De chauffeurs hebben nog meer klachten, met name over het onderhoud. Het is duidelijk dat Veolia flink bezuinigd. Om de opdracht binnen te halen hebben ze jaren geleden een veel te lage prijs aangeboden. Door die marktwerking zijn reizigers en chauffeurs nu de dupe. Allemaal dankzij de voorstanders van de heilige marktwerking. De markt-fundamentalisten!

Wouter Bos was verheugd dat de PvdA zo goed uitgekomen is met het laten werken tot 67 jaar. Hij vindt het sociaal en wil de strijd aangaan. Wouter Bos en consorten maken de sociaal-democratie kapot.

Hij zei ook: ik kan het goed uitleggen aan mijn achterban. Ik wens hem veel succes. Ik voorspel dat Wouter Bos' rol in de politiek heel snel uitgespeeld is. En dat is maar goed ook. Wouter heeft namelijk niet door dat hij elke dag in zijn eigen voet schiet. De papieren werkelijkheid van dit kabinet botst elke dag met de praktijk. Vele mensen zijn verontrust wat er allemaal in de maatschappij gebeurt. Het is aan de SP om die mensen de goede keuze te laten maken.

Deze week was er natuurlijk 1 gespreksonderwerp: DSB. De bank vande zonnekoning van dit land:Dirk Scheringa.Als je ziet wat eraan de hand is met de DSB-Bank, dan is het onbegrijpelijk dat zoveel medewerkerszo goed spreken over Scheringa. Iemand kaner wel betrouwbaar uitzien, maar alsuit keiharde feiten blijkt dat het een bedrieger is, dan blijf je zo iemand toch niet steunen?De DSB Bank wordt inmiddels ook welde VVD-bank. Waar is Zalm? Waar is Linschoten? Deze mensen zouden opgepakt moeten worden. Frank de Grave lijkt de enige die kritisch is geweest.

Als dank voor het negeren van gelegaliseerde diefstal (zoals SP-Kamerlid Irrgang het zei) mocht Zalm aan de slag bij staatsbank ABN. Dat is toch niet te geloven. Wittenboorden-criminaliteit moet men keihard aanpakken. De trap begin je van bovenaf schoon te maken, zei mijn moeder altijd, gelijk had ze. Kleine stelen en grote stelen, maar de grootste stelen het meeste!

Het lijkt erop dat de SP weer alles op de rails heeft. De SP is goed bezig, lokaal en landelijk, zal straks ook weer blijken met de verkiezingen. In de provincie is de SP ook goed bezig, contact met de andere afdelingen gaat prima. Er gaan geruchten dat de top van de Provincie ook het water wil verkopen, de eerste levensbehoefte. Dan moeten wij nog feller worden, met heel veel steun van het publiek. Dat hoorde ik op de regio-conferentie. De SP-Statenfractie gaat vragen stellen wat daarvan waar is. Ik verwonder mij nergens meer over.

Wij gaan verder met de actie lijn 42! Schouder-aan-schouder met reizigers en chauffeurs!

De socialistische groet,

Ben Tarici

U bent hier