h

Beste Jorn,

2 november 2009

Beste Jorn,

Beste Jorn

Allereerst wil ik je complimenteren voor je goed bedachte verbastering: Connecties Doen Alles, zo twitterde je op18 oktober all the way from Miami.Jij zegt het! Precies wat mij te binnen schiet als ik aan de gemiddelde actieve CDA'er denk: een mannetjesputter, een carrierejager, tikkeltje glad, die doorgewinterde bestuurder die dankzij zijn connecties overleeft- of juist weet wanneer op te stappen. Connecties Doen Alles.... een hele mooie. Ik zal 'm onthouden.

Je zult je wel afvragen, waarom deze open brief? Ik wil het met je hebben over een andere afkorting: AOW.
Misschien heb je daar ook nog zo'n goede ludiekeverbastering voor.

Want, ondanks dat jij geniet van de geneugten des levens, zelfs tot in de Verenigde Staten aan toe, heb je daar een duidelijke mening over. Op 23 oktober twitterde je immers iets aan je eigen partij waarmee je mijn volle aandacht verdiend hebt:

Aan @CDAvandaag: Ik vind dat de AOW-leeftijd niet verhoogd moet worden naar 67 jaar. 65 moet 65 blijven! #65blijft65 #tweethetbinnenhof8:59 AM Oct 23rd from web

En zo is het maar net. Wat goed zeg. Een CDJA'er die inziet datverhoging van de AOW-leeftijdoverbodig en asociaal is. En niet de minste ook nog: de vice-voorzitter van het CDJA Parkstad.

Jouw eigen club, het CDJA, voerde eerder nog actie vr verhoging van de AOW-leeftijd. Dom, wantvooraljongeren betalen de rekening vande verhoging van de AOW-leeftijd naar 67. 50.000 euro wel te verstaan.Maar: actie en CDJA in 1 zin, dat verdient natuurlijkeen eervolle vermelding. En warempel het was nog een aardigeludieke actie ook: jouw club 'ruimde de rotzooi op die de FNV achterliet'. Hoe oneens ik het ook ben met die leus, aardig bedacht is ie wel.

Extra knap dus dat jij wl de zijde van die miljoenen werkende jongeren kiest! Goed dat jij wel zegt: 65 blijft 65. Ik besef dat dat helemaal niet zo gemakkelijk is binnen de club waar de Connecties Alles Doen.

Want,jullie spindocters hebben alles strak georganiseerd.In debeeldvorminghebbenze (voert Jack de V. die club nog steeds aan?) het immersgoed voor elkaar: de PvdA die zichzelf uitmoordt voor het belangrijkste CDA-bezuinigingsvoorstel:verhoging van de AOW-leeftijd.En in de tussentijd blijfthet CDA veilig achter de vuurlinie liggen.

Er zou 'geen verzet' zijn geweest bij het CDA-congresmeldt NU.nl . Pieter van Geel had er nog opgeroepen om te matigen. Om eens wat minder vaak op vakantie te gaan en een minder grote auto te rijden. Niets nieuws aan de horizon, zou je denken. Dat roept het CDA immers al sinds haar ontstaan. Voor iedereen onder 2 keer modaal wel te verstaan. Daarboven heet het immers je marktwaarde, en tja, daar matig je niet op...

Even terug: geen verzet? Mwah, een leugentjeom bestwil, zullen we maar zeggen. Het is immers niet zo dat de CDA-achterbande verhoging van de AOW-leeftijd wel ok vindt.Een miljoen mensen is bereid actie te voeren tegen de verhoging van de AOW-leeftijd, en daar zullen vast wel CDA'ers tussen zitten, nietwaar?

Ik ben in elk geval erg blij dat ik 1 van die openlijke dissidenten mag uitnodigen. Ik hou mijn plekje in de bus namelijk vrij. Op zaterdag 21 november voeren duizenden mensen, SP'ers, PvdA'ers, CDA'ers en ga zo maar door, actie voor AOW met 65. De plek naast mij reserveer ik voor jou, Jorn. Om 8.30 uur vertrekken de bussen, vanaf de stationstraat in Heerlen. Zorg je dat je op tijd bent? Twitteren of praten we dan verder....

Met vriendelijke groet,

Ron Meyer

U bent hier