h

Drukbezochte AOW-actie Eindhoven (met foto's)

22 november 2009

Drukbezochte AOW-actie Eindhoven (met foto's)

Zaterdag 21 november trokken 5 bussen vol actievoerders naar Eindhoven. Onder de demonstranten in Eindhoven veel Heerlenaren n veel SP'ers. Dat kon ook actiecordinator Henk van Rees niet onbesproken laten. Hij noemde het klasse dat er zoveel mensen van de SP waren. "Waar zijn al die rode ballonnen die er in 2004 wel waren? Waar is het rode jasje van Wouter Bos? Waar is de solidariteit en naastenliefde van het CDA?" zo schalde het door de microfoon.

5.000 mensen waren naar Eindhoven gekomen. Meer dan waarop gerekend was.In Rotterdam waren bijna 20.000 mensen. In Assen 5.000 en in Zwolle2.500. Met ruim 32.000 demonstranten zijn de actieseen geslaagdewarming up voor een grote landelijke actie!

Na in een bomvol Klokgebouw in Eindhoven te hebben geluisterd naar en geapplaudiseerd voor enkele toespraken trok de lange oranje-rode stoet naar het centrum van Eindhoven. Voorgegaan door een geweldig energieke sambaband trok de stoet door Eindhoven. Door de arbeidsbuurt rondom de (voormalige) Philipswijk richting de markt. Een indrukwekkende massa. Voorbijgangers sloten zich aan of tekenenden de volkspetitie.

Hieronder een korte foto-impressie, met excuses van de webmaster voor de late plaatsing door technische problemen ("Wr komt dat kabeltje vandaan?").

.

.

.

.

.


...

- SP'ers in Rotterdam
- SP'ers in alle regio's
- een verslaguit Sittard-Geleen
- een overzicht van FNV Bondgenoten- dat nota bene Ze kinnen mich de Poekel op heet

.

U bent hier