h

Week van Ben

2 november 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Het is ongelofelijk hoe de PvdA zich opsteltbij de sociale verworvenheden die zijn opgebouwd. Een paar weken geleden heb ik oud-PvdA mensen gesproken in Hoensbroek. Deze mensen waren vroeger zeer actief voor de PvdA: zij hebben gefolderd, geplakt, vergaderingen geweest en naar demonstraties. Nu worden wij al jarenlang weggezet door de landelijke PvdA, zei de vrouw. Als je deze mensen hoort praten dan voel je de teleurstelling in hun stem.

De mevrouw zei: Jarenlangvoert de PvdA het VVD-beleid uit. De SP was nu hun partij, zeiden ze.

"Er is toch maar n linkse partij in Nederland!" eindigde de man. En zo is het maar net!

Mijn plastic afvalprobeer ik nu tescheiden, daardoor komt er veel minder in de restafvalbak, zodoende hoef ik minder de bak buiten te zetten. De helft van het afval was vaak plastic. Dat is een goede zaak, vind ik.

Plastic zakken hebben we ontvangen. Soms hoor je toch wilde verhalen van mensen, dan denk ik: wat klets je uit de nek. Bij mij in de buurt is iemand met een grote mond, die is er niet mee eens. Ik ben ook kritisch over de tarieven, maar ik kan nu wel al zien dat er behoorlijk verdiend kan worden op het scheiden van plastic.

Als ik zie watsommigen in de restafvalbak smijten, alles door elkaar, dan is het goed dat er een ander systeem is gekomen. Eigenlijk zou de verpakkingsindustrie ook aangepakt moeten worden. De SP is altijd kritisch geweest op deze nieuwe systemen. Niet tegen het scheiden, maar wel tegen de grote nadelen: de rekening wordt alleen bij de mensen gelegd en niet bij de industrie n het grote risico van het dumpen van afval.

Over risico's gesproken: lijn 42 rijdt niet meer, dat is heel erg, veel reizigers, waaronder ouderen en mensen die werken, deze worden er hard doorgetroffen. Wij voeren actie!

Het vervoer voor mensen die naar Ikea gaan of naar de stad, is deze mensen op een schandalige manier ontnomen. Heb met mensen gesproken, die in de buurt van Ikea werken, die weten niet hoe zij op het werk moeten komen. Als ik ze vertel dat zij op het Busstation in een klein busje moeten stappen dan reageren ze allemaal hetzelfde: is Veolia gek geworden?

Op Eikenderveld is een school waar allochtonen meedoen aan een inburgeringscurcus, deze stapten daar uit als zij gebruik maakten van lijn 42, vanuit Hoensbroek. Nu moeten zij ook eerst naar Busstation Heerlen, dan weer terug met een klein busje naar Eikenderveld, busje vol, dan komen zij te laat. In feite is het zo, vanaf welke richting je ook komt, als je naar de woonboulevard wilt, dan kan je alleen met een klein busje er naar toe. Het uitkleden van het busvervoer.

Wat Veolia doet is schofferig! Leve de privatisering, ik hoor al die andere partijen zo nog alle zogenaamde voordelen opnoemen. Een weldenkend mens zal dit waanzinnig vinden: terecht!

Balkenende gaat misschien naar Brussel, dan zal hij opgevolgd worden door de andere priester van het CDA: Verhagen.

De SP eist dan nieuwe verkiezingen. We zijn niet bang voor de kiezer.

Laat maar komen!

Met vriendelijke groet,

Ben Tarici

PAUL-PROOF

U bent hier