h

Week van Ben

10 november 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

Zo, dat was weer een drukke week, niet zeuren maar doen. De afdelingskrant is ook weer binnen gekomen, we zijn meteen aan de slag gegaan. Hier en daar vallen ze al in de bus. Ik vind dat we goed bezig zijn, Irma en de bewoners zijn weer goed bezig met het onderzoek op Molenberg ivm klachtenonderhoud.

Afgelopen donderdag zijn we met de SP-bus paar keer de route gereden van lijn 42 die opgeheven is: schande! De bus is wel een uur later vetrokken vanuit het Busstation Heerlen vanwege de file, de bus moest komen van Den Haag, voor de rest was het heel leuk. Toen we vertrokken was de bus bijna vol.

Onderweg zijn verschillende mensen opgestapt. We waren goed zichtbaar. Prachtige bus trouwens. Wij hebben zeer veel opzien gebaard, welke partij voert actie met een bus?

Een journalist van de LD heeft met een paar ouderen mensen gesproken. Hun commentaar stond de volgende dag in de krant. De woede is nog erg groot. Nu zijn we bezig met een handtekeningenactie. We gaandoor. Lijn 42 moet terug!

Afgelopen zaterdag hebben we in Hoensbroek, Kouvenderstraat en bij een supermarkt, in een korte tijd 175 handtekeningen opgehaald. De handtekeningenactie gaat door in de wijk en in een paar andere plaatsen.

D67, omdat deze partij ook voor tot verplicht 67 jaar werken is, begint al te zweven, beetje van dit en beetje van dat.Wat is dat toch een inhoudloze club, zich mooi voordoen en ondertussen voor privatisering van de post, voor verhoging van de AOW-leeftijd, voor versoepeling van het ontslagrecht en ga maar door.

Wat misschien veel mensen ook niet weten, deze club is vr bezuiniging op de huurtoeslag en zorgtoeslag, wat nu vooral gebeurt met de zorgtoeslag. Modern noemt Pechtold dat. En zelfs progressief. Het moet niet gekker worden.

Pechtold is een rasechte liberaal. Waar was hij toen hij in de regering zat? Nergens! Wat de gevolgen zijn, kun je goed zien aan het openbaarvervoer, zorg en energie: chaos! Ik heb zon idee, dat mensen vaak alln maar stemmen op een mooi pak en glad gezicht. Hij is een sympathiek man, maar wat heb je daaraan als hij straks een kabinet van CDA en VVD moet volmaken. Dan gaat hij gewoon mee in snoeiharde bezuinigingen over de rug van de gewone man en vrouw. DAT is Pechtold!

Maar... wij gaan door...want de straat is van ons!
Beste lezers, op zaterdag 21 november is een grote AOW- demonstratie in Eindhoven. Er is gratis busvervoer. Georganiseerd door de FNV.

Je kunt gratis mee. Laat je inschrijven bij het SP-huis in Heerlen. We moeten met zoveel mogelijk mensen erheen.

Tel: 045-5752777

Met vriendelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier