h

Maankwartier- de presentatie

16 december 2009

Maankwartier- de presentatie

De SP is altijd positief-kritisch geweest over het Maankwartier. Het plan op en rondom het stationsgebied, waarvan de gerenoveerde Hoppenhof en het nieuwe busstation de warming-up zijn, is een enorme kans voor Heerlen om de uitstraling van de stad fors te verbeteren.Met heel veel geld van 'buiten'.Ondanks watopportunistische speldenprikjes eniets met eenstekkerdoosstemdeuiteindelijk de gemeenteraadvan Heerlen unaniem in met de gemeentelijkefinancile bijdrage aan het Maankwartier. Gisteravond vond in de Royalde presentatie plaats van het gehele plan.


De gerenoveerde Hoppenhof en het nieuwe busstation als voorlopers van het gehele Maankwartier.

In de tweede helft van 2010 moeten de eerste schoppen de grond in. De volledige realisatie duurt daarna zo'n 5 jaar.Geestelijk vader van het Maankwartier- Michel Huisman noemde het Maankwartier de realisatie van een droom. Hijlichtte zijn kindje toe door een indrukwekkende maquette en veelbelovende animaties. De wethouders De Wit en Smeets en Jack Gorgels (Weller) en Erik Meijer (NS Poort) reageerden als betrokkenen op vragen uit het publiek.

De stationsomgeving van Heerlen is de afgelopen 4 jaar enorm aangepakt. Daarvoor was via Operatie Hartslag al een aanvang gemaakt met het in toom krijgen van de verslaafdenproblematiek. Daarna startte de renovatie van de Hoppenhof en de aanleg van het nieuwe busstation. Fase 2 van het Maankwartier (het daadwerkelijke plan over het spoor)werd door de gemeenteraad en betrokkenen vorig jaarin gang gezet.Voor wie vergeten is hoe het de stationsomgeving van Heerlen er tot voor kort uitzag. Klik hier.

U bent hier