h

Week van Ben

6 december 2009

Week van Ben

He's back! Operatie geslaagd!Van rustig herstellen, komt weinig terecht. De Week van Ben draait door. Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde en doet dat ook vlak na zijn operatie.

Zo, ik ben weer op mijn post. Afgelopen woensdagmorgen moest ik mij melden bij de opname in Atrium-Brunssum. Men bracht mij naar een bed toe, daar moest ik mij uitkleden en een groen operatiekleed aantrekken. Ik kreeg ook nog een rustgevende injectie. Enkeleuren later werd ik gebracht naar de wachtkamer voor de operatiezaal. Metgroene muts en al!

Een half uur later werd ik de operatiezaal binnengereden, daar kreeg ik een spuitje in mijn hand, en weg was ik. Ongeveer 1 uur later werd ik wakker, toen was het gebeurd. Meneer Tarici ik heb het slijm en poliepen eruit gehaald, zei hij tegen mij. Uw neus zit vol tampons om het bloed te stelpen, zei hij ook nog erbij.

Ik zei: Bedankt! Daarna werd ik teruggebracht naar de uitslaapkamer. 1 uur later werd ik teruggereden naar de afdeling. Ik moest de rest van dedag en denacht in het ziekenhuis blijven, vanwege infuus en tampons in mijn neus. Daar had ik toch last van, behoorlijke druk op mijn hoofd.

De chirurg zei ook nog tegen mij dat ik er een paar weken last van kan hebben, daarom kalm aan doen. Maar ja...
ook al zit er slijm in mijn neus, er zitbezig zijnin mijn bloed.

Afgelopen vrijdag zijn we naar de Provinciale Staten geweest. Dat was wel erg leuk. Met een aantal mensen uit Hoensbroek zijn we de ruim 700 handtekeningen gaan aanbieden aan gedeputeerde Kerstens (PvdA) vanwege het verdwijnen van lijn 42. Het begon goed, we kwamen vast te zitten met de lift. Een grapje van al die CDA'ers op het Provinciehuis?

We hebben er even gevangen gezeten. De monteurs hebben de lift naar boven moeten trekken. Dat was even benauwd.

Toen we bevrijd werden zijn we naar de fractiekamer van de SP gegaan, daar stond Sinterklaas ons al op te wachten. Ik heb hem proficiat gewenst met zijn verjaardag. Zijn baard wordt steeds langer en ouder. Hij zag er ook vermoeid uit door die lange reis. Piet was er niet bij met de roede, hij was blijkbaar al meteenop zoek gegaannaar al dieCDAers om ze in de zak te stoppen. Als dat eens zou kunnen.

Met zijn allen zijn we naar Kerstens gegaan, deze was bij een commissie-vergadering, daar was ook L-1 aanwezig, ze hebben nog opnames gemaakt. Sinterklaas heeft de doos met handtekeningen aan de gedeputeerde Kerstjens aangereikt. Ger Meesters heeft een goede toespraak gehouden. Gedeputeerde Kerstens (PvdA) zou het doorgeven aan Veolia. Ben benieuwd of hij er wel iets aan wil doen. De Provincie is namelijk verantwoordelijk.

Hoensbroek en hele omgeving hebben er recht op dat lijn 42 terug komt. Komt er niets van terecht, dan gaat de actie door. Ja, ik moet zeggen, het was een interessante week.

De AOW-actie gaat gewoon door. We laten ons niet zomaar verslaan.We zullenmeer handtekeningen ophalen. Op dit moment zijn er landelijk al zo'n 300.000 opgehaald door de SP.Dat is niet vreemd, want het is hetleukste wat er is: onder de mensen zijn. Niet kletsen maar doen!We blijvenook de wijken in gaan. Van Molenberg tot Hoensbroek, van Zeswegen tot Heksenberg. We gaan door.

Ik vind ook, we hebben ook een goede lijst, met een mix van jong en oud. Bij de andere partijen hebben ze het schuim op de mond staan, om de SP pootje te lichten. Wij liggen er niet van wakker. We zijn te actief in de wijken omaan schuimbekkende azijnzeikerds te denken.

Wens jullie alvast fijne feestdagen!

Groet,

Ben Tarici

U bent hier