h

Week van Ben

20 december 2009

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

Zo, het is winter, nu weet ik ook hoe een kalkoen zich voelt als deze in de ijskast ligt. Als ik dit stuk af heb, ga ik de voet naar de Steve Bikostraat, want de bussen rijden vandaag niet.

Het is toch fantastisch dat de gemeente Heerlen 40.000 bomen en struiken in het Imstenraderbos gaat planten, Benzenrade krijgt zo een nog groenere uitstraling. GroenLinks moet hier toch ook blij om zijn, dacht ik. Zij zijn toch groen?!

Een paar dagen geleden heb ik met Ron nog gefolderd in Benzenrade. Je kijkt je ogen uit daar, dit Heerlense dorp is schitterend en als je hier woont ben je altijd op vakantie, zeg ik maar. Heerlen en Parkstad zijn gewoon mooi, als je je ogen maar goed gebruikt. We hebben musea, een prachtige dierentuin, skibaan, kastelen, leuke kroegen, restaurants en prachtige theaters.

Willen mensen winkelen, dan is hier een ruim aanbod: groot winkelcentrum en een enorme Woonboulevard cq Ikea. Een ven de beste ziekenhuizen en de beste Hogeschool. In Hoensbroek heb je een juweel van een kasteel en omgeving. Het Mijnmuseum is ook een briljantje. Ik durf te zeggen, dat Heerlen cq Parkstad n van de groenste steden is in Nederland. Ook de ligging is ook perfect: zo op de autobaan naar Aken of Luik. Niet vergeten de bioscopen waaronder de schitterende Royal, die nu eigendom is van de gemeente, een nieuw busstation, en volgend jaar begint de volgende fase van het Maankwartier.

Woningnood is hier ook niet en het schoolzwemmen is weer ingevoerd. Bovendien is de drugsoverlast zwaar verminderd, dat hoor je van veel mensen. Dat zag er vroeger wel anders uit. Dit mag best eens gezegd worden, vinden jullie niet?

Zeker, er zullen altijd azijnzeikers zijn die niets mooi vinden, behalve hun vrouw misschien.

In ieder geval: ik woon graag in Heerlen!

Ik weet ook wel, het besteedbaar inkomen van veel mensen gaat achteruit, bij werkenden en niet werkenden, maar dat ligt aan het inkomensbeleid van deze a-sociale regering Balkenende 4. Natuurlijk, met veel mensen gaat het goed, dat is prima. Ik hoop dat het er meer gaan worden.

FNVer Agnes Jongerius weet ook niet wat zij wil: toppunt van onduidelijkheid! Speelt haar politieke voorkeur een rol? Ik ben ervan overtuigd dat de draagkracht onder de bevolking nog zeer groot is in Nederland dat de AOW-leeftijd 65 blijft. SP kamerlid Paul Ulenbelt zei terecht: "het wordt tijd dat de oorlogsofficieren naar voren worden geschoven," want de actiebereidheid is groot. Ook al willen de media willen het anders doen geloven, de Telegraaf voorop.

Langzaam naderen de feestdagen. Ik heb ook een kerstkribje gekocht, de ezel en de os haal ik bij de boer, het varken eet ik op.

Dit was voor mij persoonlijk ook een bewogen jaar, ik ben benieuwd wat het komende jaar brengt. Mogen er nog vele acties volgen!

Wens jullie allemaal veel geluk en gezondheid!
De feestelijke groeten, Ben Tarici

U bent hier