h

Debat: Zeswegen

22 januari 2010

Debat: Zeswegen

"Wat een zuurheid hoor ik hier van veel politici. Ik ben hier opgegroeid en als jochie zag ik de ellende die er in de wijk plaatsvond en fietste ik om de prostitues en verslaafden heen op de CBS-weg en onder de fietstunnel. Die trieste realiteit is er gelukkig niet meer. Daar moeten we trots op zijn! Politici moeten de mensen van Zeswegen niet de put in praten. Zeswegen is een wijk die toonbeeld is van de vooruitgang in onze stad, een wijk die nog steeds problemen kent, maar die in geen verhouding staan tot de ellende van jaren geleden. Die vooruitgang is niet gerealiseerd door problemen onder het tapijt te stoppen, maar door duidelijke keuzes te maken. Niet kletsen maar doen." aldus SP'er Ron Meyer

Het debat in Zeswegen werd georganiseerd door de buurstichting Zeswegen-Nieuw Husken. Er stonden 2 stellingen op de agenda: de toekomst van Zeswegen in Heerlen en Parkstad, en de invloed van het Maankwartier op de wijkwinkels.

"De SP wil vooruit. Ik hoef u niet te vertellen dat wij sociaal zijn, dat wij de bezuinigingen op armoede van de oude coalitie teruggedraaid hebben en dat we voor de herinvoering van schoolzwemmen gezorgd hebben. Dat weet u. Maar de SP is meer dan sociale kwesties. Wij willen beter jongerenwerk in de wijk, we accepteren geen bezuiniging op de politie en we gaan vol voor het Mijnwaterproject. En bij al die thema's loopt een mooie parallel met Zeswegen."

Wederom viel het zuurheidsgehalte op in het debat. Naast SP en PvdA wees nieuwkomer D66 op de vooruitgang in Heerlen. De overige partijen (vooral in de drukke rechtse vijver: TON, Leers, VVD, CDA, Leefbaar Heerlen) spreken anderhalve maand voor de verkiezingen over hel en verdoemenis in Heerlen. Sommigen zijn zelfs vergeten wat ze zelf kortgeleden besloten hebben.

U bent hier