h

Hoge Heerlense bomen

31 januari 2010

Hoge Heerlense bomen

Met de verkiezingen in aantocht lijkt menig politicus de wikkel van z'n 4 jaar lang ogenschijnlijk gemummificeerde lichaam te hebben verwijderd. Op allerlei plekken schetsen oude en nieuwe kandidaten de mooiste vooruitzichten. De een knipte en plakte z'n verkiezingsprogramma bijeen met behulp van Sittardse partijgenoten, de ander draait zichzelf uit tig door hem ondersteunde besluiten, en de nieuwelingen schermen met unieke-plannen die bij navraag pas na de verkiezingen uitgevouwd worden. Er zijn er zelfs die zo weinig zelfvertrouwen hebben dat ze zichzelf in advertentieruimte aanbieden als Alec Baldwin-lookalike.

Maar beste Ron, de SP zal toch vast en zeker ook een verkiezingscampagne voeren, hoor ik u denken. Ja, natuurlijk. En wel de allerbeste campagne van allemaal. Humor, strijdbaarheid en vooruitgang zitten niet alleen in de politiek van de SP, maar ook in de verkiezingscampagne. De SP zal opzien baren. Maar.... de SP doet niet aan draaikonterij, de SP doet niet aan zuurpraterij en de SP doet niet aan Baldwinnerij.

Wij socialisten laten zien wat we gedaan hebben. Wij laten zien wat we willen voor de toekomst. En, het belangrijkste van allemaal: wij wijzen mensen vooral buiten verkiezingstijd op wat zij zullen moeten doen voor een sociale en rechtvaardige samenleving. Wij trekken er niet pas vlak voor de verkiezingen op uit. Wij doen niet aan valse-profeten-gedrag. Wij gaan ook als het moeilijk is de wijk in. En daardoor is de SP geworteld in Heerlen. Dat wil niet zeggen dat SP'ers zelfingenomen mogen worden. Er wordt immers elke dag gezaagd aan diezelfde wortels door de oude politiek. Door degenen die vol afgrijzen kijken naar de successen van de SP.

Het zou een ramp worden- voorspelden provinciale CDA'ers in een eerste reactie na de verkiezingsuitslag in 2006
Heerlen zou verworden tot een spookstad waaruit alle ondernemers zouden wegtrekken. Niets is minder waar.
Er zijn nog veel problemen en er moet nog heel veel gebeuren in Heerlen. Maar, beste toevallig-plotseling-opduikende-reaguurders op dit blog- oftewel lieve anonieme verkenners van andere partijen, eat your heart out. Onze stad realiseerde met een College waarin de SP 3 wethouders leverde onder andere het volgende:
- Zo'n 18% lagere lokale lasten dan in 2006
- 3e leefbaarste stad van het land volgens NRC Handelsblad
- Meer banen erbij dan in Sittard, Maastricht en de vorige periode in Heerlen
- herinvoering schoolzwemmen, geslaagde proeven Mijnwater, opknapbeurt stationsomgeving
- Sterkste armoedebestrijding in Heerlen ooit.
- Brede scholen, jongerenwerk en veiligheid in de buurten.
- een gezelliger centrum met veel evenementen.

En er is nog veel meer op te sommen. Belangrijker: Heerlen moet verder vooruit. Niet met gekonkel. Niet met de oude machtspolitiek. Niet met het neo-liberale recht van de sterkste. Niet met zuurheid. Niet met het uitvergroten van details of individuele kwesties. Niet met het de put in praten van mensen in wijken die het moeilijk hebben. Maar WEL met solidariteit. Met gelijkwaardigheid. Met de menselijke maat. En vooral met het wortelen van vertrouwen van steeds meer Heerlenaren in hun eigen stad en wijk. Wij zijn bij de SP met veel plezier een van de Heerlense bomen. En we vangen graag de zure wind op die van alle kanten op Heerlen af wordt geblazen.

Kom maar op! We zijn er klaar voor!

U bent hier