h

Opinie

30 juli 2012

Heerlen als.. - Hoop, sloop en helden

Raadslid Dominique Ducornez bezocht de een niet-alledaagse tentoonstelling in Kunstencentrum Signe: volgens hem een absolute aanrader.

Lees verder
1 mei 2012

#CodeROOD: Debat met Frans Timmermans en Jan Marijnissen

LANDELIJK POLITIEK DEBAT IN HEERLEN

#CODEROOD MET FRANS TIMMERMANS, JAN MARIJNISSEN en anderen

Links is dood, leve links
30 jaar lang privatiseren, 30 jaar lang verheerlijking van ikke-ikke-ikke, 30 jaar lang uitholling van publieke voorzieningen. En tot overmaat van ramp een globale crisis van het financiele systeem.

Lees verder
11 maart 2012

Heerlen steeds gunstiger bij gemeentelijke belastingen

Voor hogere belastingen moet je blijkbaar toch in VVD-gemeenten zijn!

Historisch feit nummer 1)
Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2010 was VVD-voorman Rutte niet van de landelijke tv-schermen weg te slaan met de iedere keer weer herhaalde boodschap: de VVD is tegen hoge gemeentelijke belastingen, en met de VVD al helemaal geen belastingverhogingen. Met daaraan steeds toegevoegd dat het juist de linkse partijen zouden zijn die deze belastingen willen verhogen.

Lees verder
14 februari 2012

Heerlen: stad van het nieuwe vertrouwen

Heerlen is een stad met veel problemen. Krimp, werkloosheid en de desastreuze bezuinigingen van het kabinet Rutte-Wilders-Verhagen hakken er net als in veel andere steden hard in. Maar in Heerlen (waar de SP met 8 zetels in de raad en wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen in het college de grootste partij is) is ook iets anders aan de hand. De stad die zich na de mijnsluitingen toch vooral het lelijke eendje voelde begint steeds meer een zelfbewuste, trotse, hippe stad te worden. Een paar voorbeelden!

Lees verder
29 december 2011

Onwaarheden over regiotaxi: van knippen-en-plakken tot erger

Dat er door de kranteneigenaren een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden in de regionale kranten-redacties is iedere dag te merken. De Parkstad-editie van het Limburgs Dagblad is helaas steeds minder gevuld met 'eigen' regionaal nieuws en steeds meer met gekopieerde berichten uit andere regio's. In de berichtgeving rondom de regiotaxi leidt dat nu toch tot een vervelende situatie.

Lees verder
13 juli 2011

Column Riet de Wit: Rel

Opeens is er een rel geboren. Een projectontwikkelaar stuurt een brief aan de gemeenteraad omdat hij verhuurder van een ambtenarenkantoor wil blijven. Het gebouw is echter niet geschikt. De projectontwikkelaar wil de gemeente als huurder houden en probeert de gemeenteraad te beinvloeden. En dan gaat er wat mis!

Lees verder
13 november 2010

PVV versus 'Marokkaanse straatjeugd'

Volgens HP/De Tijd ligt de fractie van Geert Wilders' PVV inmiddels flink voor...

Lees verder
13 april 2010

Geld

Column door Riet de Wit

Geld speelt in ons land een steeds grotere rol. Natuurlijk, je kunt niet zonder. Het gaat echter om de manier waarop geld gewaardeerd wordt. Veel te hoog, als u het mij vraagt. Al jaren praten we over hoge bonussen. Aangetoond is zelfs dat ze slecht zijn omdat persoonlijk belang van bestuurders van ondernemingen veel te groot wordt bij het nemen van besluiten. Toch gaat het gewoon door.

Lees verder
22 februari 2010

Niet kletsen maar doen

door Toon Hezemans

Lees verder
17 februari 2010

Draaikonterij

Column door Riet de Wit

Het verkiezingscircus draait op volle toeren. Op jacht naar stemmen is de draaikonterij weer volop herkenbaar. Leers, afkomstig van de VVD maar nu voor zichzelf begonnen met fractie Hart-Leers, gaat het verst. Plotseling is hij overal tegen en spreekt hij schande over zaken waar hij vier jaar lang voor heeft gestemd. Hij is tegen het Maankwartier, tegen de nieuwbouw Arcuscollege, tegen gescheiden ophalen van huisvuil. Allemaal zaken waar hij vier jaar lang duidelijk voor was. Een echte draaikont!

Lees verder

Pagina's

U bent hier