h

Week van Ben

28 januari 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

De verkiezingen naderen snel, bijna alle partijen beginnen zenuwachtig te worden. Lijstverbindingen en wat nog meer duiken overal op. Een opvallende is de lijstverbinding Hummel-CDA! Hummel heeft mensen staan op de lijst vanuit alle richtingen, allerlei onbekenden.

Dit maakt de politiek wel duidelijker. Ja, wat moet je, als je niets anders te vermelden hebt. De oud-VVD?ers Roel Leers en Christian Petermann. Ja, ik noem ze nog steeds VVD?ers, dat zijn ze ook, gewoon met een ander jasje aan. Roel Leers heeft kritiek op het Maankwartier, dat Heerlen alleen maar mooier maakt, hij heeft als VVD?er er ook mee ingestemd. (!)

We zijn toch geen dorp meer, Heerlen en haar omgeving hebben veel te bieden. Niemand kan ontkennen dat Heerlen vooruit is gegaan, vergelijk de situatie maar eens met een aantal jaren geleden als je de Sarool inging.

Het CDA, daar kan ook iedereen heen, Groenlinks heeft de halve familie op de lijst staan en de Stadspartij heb ik ook nooit in de stad zien staan, behalve met de verkiezingen. Lodewijks van de VVD doet mij denken aan een of andere uitsmijter van een disco, niet aan een filmster. Een vraag aan al deze partijen: Wat hebben jullie gedaan in Heerlen?

Op het weblog van de SP zal het nog drukker worden, en dat is prachtig. Het plakken zal weer de volle aandacht krijgen, niemand zal om die reden op ons stemmen maar het gaat natuurlijk om de herkenning. Onze affiche is weer het duidelijkst, goed te zien op afstand. Als ik toch sommige affiches zie, dan denk ik, plak dan niet. Men zal ons trouwens sowieso veel zien in de stad en omgeving, zoals de afgelopen vier jaar.

Weten jullie dat in sommige gemeentes de gemeente de affiches zelf plakt of zelfs de borden doet controleren. Dat doet mij denken aan vroeger toen de pastoor de mensen ging controleren of zij wel naar de kerk gingen. Als je een VENT bent of VROUW, dan maak je dat toch zelf uit. Weg met het hokjesgeest!

Deze week of de volgende week, zal het in het SP-huis weer vol liggen met affiches, folders, sponsen, borden en allerlei ander spul. We gaan ook 45.000 mooie kranten uitdelen: Juweel van een krant. Het spreekuur gaat natuurlijk gewoon door, de belastingen staan voor de deur.

En zo zal de SP ook de komende tijd blijven verrassen! We hebben creatieve leden in de partij. Als ik sommige partijen zie en hun zurigheid, dan denk ik, dat zal maar je vrouw of man zijn! Daar zitten de mensen niet op te wachten, denk ik?

Binnenkort is het carnaval. Zelf geef ik niets om carnaval, maar als men daarvan houdt, dan kan men zich goed amuseren. Daar gaat het om.

Donderdagavond is tussen 17 uur en 19 uur voor SP-leden een SP-nieuwjaarsborrel in D?r Klinge in Heerlen.

Laat ik in stijl afsluiten: lang leve de verkiezingskoorts!

Met vriendelijke groet,
Ben Tarici

U bent hier