h

Nieuwe Burgemeester

10 februari 2010

Nieuwe Burgemeester

Paul Depla is door de gemeenteraad van Heerlen aan de Minister van Binnenlandse Zaken aanbevolen als eerste kandidaat voor de Burgemeesterspost in Heerlen. De SP wenst Paul Depla veel succes met zijn belangrijke taak. Heerlen gaat vooruit, maar er moet ook nog veel gebeuren. De stad is gebaat bij daadkracht, visie en doorpakken. De SP geeft Paul Depla daarom alvast een gratis advies mee: niet kletsen maar doen!

Gemeenteraad van Heerlen doet aanbeveling voor nieuwe Burgemeester
Paul Depla als eerste aanbevolen
De gemeenteraad van Heerlen heeft de heer Paul Depla als nummer 1 aanbevolen voor de invulling van de functie van burgemeester in Heerlen. In totaal heeft de raad twee kandidaten op de aanbevelingslijst geplaatst. Kandidaat nummer 2 wordt om privacyredenen niet bekend gemaakt. Dit is zo voorgeschreven.

De heer Depla is geboren in 1965 in Eindhoven. Hij heeft sociologie en politicologie gestudeerd in Nijmegen. Vanaf 2000 is hij wethouder in deze stad. Sinds 2002 is hij ook eerste loco burgemeester. Als wethouder heeft hij te maken gehad met onder meer de portefeuilles ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, cultuur, onderwijs, sport, werk & inkomen en financien.
Hij heeft een partner en drie kinderen

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 9 februari is de eerste plaats van de aanbeveling openbaar gemaakt. Deze wordt nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Zij doet een voordracht aan de Kroon (regering en Koningin) over de benoeming. De aanbeveling van de gemeenteraad weegt hierbij zwaar.
De verwachting is dat de nieuwe burgemeester eind maart benoemd is en daarna snel aan de slag kan gaan.
Bron: Gemeente Heerlen

U bent hier