h

Succes SP: einde aan bezuinigingen politie

30 juni 2010

Succes SP: einde aan bezuinigingen politie

De regering moet stoppen met de bezuinigingen op de politie. De Tweede Kamer steunde gisteren het voorstel van SP-Kamerlid Van Raak om de voorgenomen bezuinigingen, oplopend tot 192 miljoen euro per jaar, stop te zetten. De politie kreeg deze bezuinigingen opgelegd door oud-PvdA-minister Ter Horst.

Ronald van Raak

Van Raak: "Meer dan de helft van de politiekorpsen verkeert in financi?le problemen. Overal hebben agenten een gebrek aan collega?s en kunnen de roosters nauwelijks worden gevuld. Volgens de politiebonden draait de politie op dit moment al op crepeersterkte. Het is onverantwoord om de politie nu honderden miljoenen te laten bezuinigen. Ik ben blij dat de Tweede Kamer haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de regering heeft teruggefloten."

Deze bezuinigingen waren volgens Van Raak een bom onder de politie: "Dit gevaar is nu geweken, maar we zijn er nog niet. De komende jaren moeten we veel investeren in de politie. In blauw op straat en politie in de buurt. Ook moeten we de agenten het werk gemakkelijker maken. Door flink te snoeien in nodeloze bureaucratie en te voorkomen dat zaken op de plank blijven liggen."

Van Raak heeft onderzoek gedaan onder 10.000 agenten. Samen met hen maakt de SP plannen om de veiligheid te vergroten.

U bent hier