h

Veiligheid

5 augustus 2013

24 uur bij de brandweer

SP-raadslid 'in de vuurlinie'

Lees verder
5 juni 2013

Heerlens zwartste bladzijde definitief omgeslagen

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Heerlen tot sluiting de beruchte tippelzone. Jarenlang was de zone helaas nodig om ervoor te zorgen dat deze vrouwen bescherming en begeleiding konden ontvangen. Dat programma was zo succesvol dat er in 2012 bijna geen gebruik meer werd gemaakt van de tippelzone en tot sluiting kon worden overgegaan.

Lees verder
4 juni 2013

Rotonde aangepast, veiliger situatie

Door een aantal buurtbewoners werd de SP geinformeerd over de gevaarlijke verkeerssituatie voor met name fietsers bij de rotonde op de Sint Franciscusweg-Molenberglaan, achter het Bernardinuscollege. SP-raadslid Sedai Baykraktar ondernam actie: "We hebben die problemen meteen bij de gemeente gemeld en die heeft er toen zo snel mogelijk werk van gemaakt. Zo zie je maar dat heel veel snel kan worden opgelost, als mensen maar aan de bel trekken."

Lees verder
18 mei 2013

Wietpasbeleid Maastricht ten koste van Heerlense buurten

Agenten uit Heerlen moeten in Maastricht Wietpas gaan handhaven

De Wietpas wordt een steeds groter fiasco. Nu dreigen zelfs Heerlense buurten de dupe te worden van het falende rechtse speeltje. De SP vindt dat onacceptabel en roept in schriftelijke vragen de burgemeester op de steun aan het 'Limburgse Wietpasfront' in te trekken als handhaven in Maastricht ten koste gaat van politiecapaciteit in Heerlense buurten.

Lees verder
13 maart 2013

Heerlen onderzoekt gereguleerde hennepteelt

De gemeenteraad van Heerlen besloot gisteravond in grote meerderheid een onderzoek te doen naar regulering van hennepteelt. Hoofddoel: het veiliger maken van buurten door illegale hennepteelt en georganiseerde misdaad de wind uit de zeilen te nemen. Alleen Hart-Leers stemde tegen het initiatief van de SP.

Lees verder
10 maart 2013

Gereguleerde wietteelt maakt buurten veiliger

De SP in Heerlen stelt dinsdag a.s. in de gemeenteraad voor dat de gemeente hennepteelt gaat reguleren. Heerlen zou daarmee de eerste Limburgse stad worden met zo n experiment.

Lees verder
8 januari 2013

Een binnenbrand bij de brandweer?

De Brandweer in Zuid-Limburg wordt samengevoegd tot 1 brandweerkorps. Dat biedt verschillende voordelen (in kosten van materieel bijvoorbeeld) maar levert ook problemen op. Helaas is de samenvoeging namelijk ook een bezuiniging.

Lees verder
18 september 2012

Stoppen met rechtse speeltje, tijd voor oplossingen!

De SP wil dat er in Heerlen niet meer gecontroleerd wordt op de Wietpas. In Maastricht nam de overlast op straat enorm toe. Nota bene de fanatiekste supporter van de Wietpas, VVD-burgemeester Hoes, voelde zich gedwongen om de Wietpas in de praktijk af te schaffen. De SP waarschuwde vele malen dat de Wietpas een geschenk voor dealers is en voor meer overlast op straat zorgt. "Het rechtse speeltje is mislukt, tijd voor echte oplossingen," zegt raadslid Jordy Clemens.

Lees verder
9 mei 2012

SP pleit voor invoering paspoort 'light'

Wie tegenwoordig een paspoort of identiteitskaart aanvraagt moet daarbij ook een vingerafdruk afgeven. Toch zijn er behoorlijke bezwaren tegen de opslag van biometrische gegevens van mensen, bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Raadslid Jordy Clemens: "Maar ergste is dat het identificeren van mensen met behulp van vingerafdrukken technisch nog niet voldoende ontwikkeld is, een gemiddelde foutmarge van 1 op 4 is schokkend in het geval van officiele identiteitsdocumenten. Ik stel daarom voor zo snel mogelijk over te stappen op een paspoort light - zonder vingerafdrukken."

Lees verder
14 februari 2012

Heerlen: stad van het nieuwe vertrouwen

Heerlen is een stad met veel problemen. Krimp, werkloosheid en de desastreuze bezuinigingen van het kabinet Rutte-Wilders-Verhagen hakken er net als in veel andere steden hard in. Maar in Heerlen (waar de SP met 8 zetels in de raad en wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen in het college de grootste partij is) is ook iets anders aan de hand. De stad die zich na de mijnsluitingen toch vooral het lelijke eendje voelde begint steeds meer een zelfbewuste, trotse, hippe stad te worden. Een paar voorbeelden!

Lees verder

Pagina's

U bent hier