h

Week van Ben

20 juli 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Ben met Ron naar Lochum geweest, hij ging daar scholing geven over de strijd van de schoonmakers. Dat was in de SP-universiteit. Als je ziet, op de achtergrond is er veel werk verricht, het is een heel plan. Interessant om dat te volgen.
In de middag zijn we naar Oss gereden, daar was een demonstratie aan de gang ivm Organon. Het was een drukte van jewelste, met talrijke sprekers, zoals Emile Roemer, Jan Marijnissen, prof. Heertje en medewerkers van Organon.

Andere fractievoorzitters heb ik niet gezien. Daar was ook 1 persoon aanwezig van de ondernemingsraad van de autofabriek in Born. Ik zag er ook mensen van Heerlen met een bord: Heerlen steunt Oss. We kregen veel goede reactie?s van de demonstranten.

Op een hele grote kaart konden de mensen hun handtekening op zetten, deze stuurt men op naar het hoofdkantoor van de MSD, in Amerika.

De 2.500 banen gaan niet weg omdat er niets meer wordt verdiend. Nee, ze moeten weg omdat MSD nog meer winst wil maken. Dat is de logica van het casino-kapitalisme. Een euro meer winst is belangrijker dan werk voor mensen. Ik denk dat de actiebereidheid zal groeien, dat moet wel wil men resultaten behalen. Heel Nederland zou op de kop moeten staan, wat hier aan het gebeuren is. Mensen kunnen wel zeuren maar daar moet je ook wat aan doen, vind ik.

Ik erger mij wel eens om mensen die altijd naar anderen wijzen. Dan vraag ik mij af, wat doe je zelf?

Als je ziet wat er bij het AOW-referendum gebeurd is. Van 1, 4 miljoen leden van de bond, hebben 168 duizend gestemd en 80 procent heeft voor de verslechtering gestemd. Ik heb voor 65 blijft 65 gestemd. Tegen het aow-akkoord dus. Veel mensen klagen wel, maar als het erop aan komt, is men niet daar.

Dan moet je ook niet zeuren. Dat is hetzelfde met voetbal, als je op het veld gaat en je denkt dat je gaat verliezen, ga dan maar op de bank zitten. Je moet ergens voor strijden, zonder moeite lukt niets. Dat besef moet terug komen dat men zich bij elkaar pakt. Kapitalisten strijden ook samen. Weg met de zieligheid!

Mijn grote voorbeeld zijn de schoonmakers, deze hebben laten zien dat je wat kan bereiken met strijd. Ik kan het weten, ben bij vele acties van schoonmakers meegeweest. Daarin zijn vele mensen van allerlei nationaliteit. Zeker, de strijd is nog niet voorbij, er komt nog veel aanzetten.

Dat moet de SP ook doen. De tijd van AANVALLEN is gekomen. Niet kletsen maar doen.

Ben benieuwd waar Paars- plus mee komt. Zal een zeer rechts beleid worden. De VVD zal niet veel inleveren, tenminste, als dat kabinet komt. D66 noemt men links, laat me niet lachen. Een partij die de verschillen tussen rijk en arm laat groeien, een partij die vindt dat het ieders eigen individuele verantwoordelijkheid, een partij die heilig gelooft in de 'vrije' markt. Een partij die het eigen risico in de zorg explosief wil laten stijgen en de studiefinanciering wil afschaffen. Wat is daar links aan?

Zijn ook voor verkoop van bedrijven. Zijn ook voor verhoging van huur- en zorgkosten. Noemen zich progressief omdat zij de lasten voor de mensen verhogen.

Wat is daar progressief aan?

Tot slot. In Heerlen is er ophef ontstaan over de VIP-kaarten die raadsleden aangeboden krijgen van de wielerronde. Voor mij is het duidelijk. Als raadsleden een VIP-kaart willen hebben, dan moeten zij deze maar kopen. Zij zijn niks meer dan wij. Trouwens, wij zijn toch allemaal VIPS. En als we willen netwerken dan hebben we daar geen eretribune voor nodig. Ik doe dat gewoon langs de kant van de weg. Mensen zat.

Groet, Ben

U bent hier