h

Zaterdagochtend: Zeg NEE tegen 4baansbuitenring!

17 september 2010

Zaterdagochtend: Zeg NEE tegen 4baansbuitenring!

Zaterdag 18 september, 10.30
Station Eygelshoven (Hopel), Kerkrade

Begin oktober wordt in de provincie de beslissing genomen over de definitieve aanleg van de Buitenring Parkstad. De SP is altijd tegen de aanleg van deze weg geweest. Natuurlijk moeten de aanwezige knelpunten worden opgelost, maar dat kan ook door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande wegen, natuurgebieden te vermijden, door de maximumsnelheid vast te stellen op 80 km per uur en dus voor veel minder dan de huidige schatting van 270 miljoen.

Ondanks alle argumenten en vele bezwaren blijft CDA-gedeputeerde Driessen vasthouden aan een vierbaansweg met een maximumsnelheid van 100 km. Dit heeft tot gevolg dat er grote delen natuurgebied verloren zullen gaan voor een weg, waarvan nut en noodzaak in deze vorm zelfs door 2 ministeries wordt betwijfeld.

Zaterdag 18 september, 10.30
Station Eygelshoven (Hopel), Kerkrade

Zaterdag 18 september voeren diverse SP-afdelingen uit Parkstad, samen met de SP-statenfractie en verschillende belangengroepen, actie tegen? de aanleg van deze weg door het natuurgebied Vauputsdal bij Kerkrade. We roepen dan ook iedereen op om hierbij aanwezig te zijn. Het is misschien de laatste kans om duidelijk te maken dat deze ring een heilloze weg is.

U bent hier